POTPUNI REBRANDING

Društvo Meritus ulaganja promijenilo ime, nastavlja poslovati pod brandom Bosqar Invest

Uz novo ime i brand, najavljeni su ambiciozni planovi za rast i širenje

Tomislav Glavaš

Meritus ulaganja (ZSE: BSQR), holding društvo hrvatske Mplus Grupe, predstavilo je u sklopu eventa održanog u Klovićevim dvorima u Zagrebu novo ime – BOSQAR d.d.

Uz novo ime, kompanija je otkrila i novi vizualni identitet te brand pod kojim će nastaviti uspješno poslovati, BOSQAR INVEST. Istovremeno, javljaju iz Grupo, odlučeno je i kako će se brand Mplus u budućnosti koristiti samo za BPTO vertikalu grupacije.

„Tržišne okolnosti su se značajno promijenile otkako je kompanija, osnovana pod imenom Meritus ulaganja i pozicionirana kroz brand Mplus Grupe, uspješno krenula u osvajanje svjetskih tržišta. Novim imenom i brandom, BOSQAR INVEST, obuhvaćamo sve raznolikosti naših poslovnih vertikala, opisujemo našu novu snagu i naglašavamo stalnu težnju ka izvrsnosti. Izražavamo novu snagu, još više i ambicioznije ciljeve u našoj strategiji i viziji poslovanja,“ rekao je Darko Horvat, predsjednik Uprave BOSQAR INVESTA.

image

Darko Horvat

U novoj brand arhitekturi, krovno društvo će poslovanje nastaviti pod pravnim imenom BOSQAR d.d. (brand ime – BOSQAR INVEST), a u skladu s time kompanija je promijenila i oznaku (ticker) na Zagrebačkoj burzi iz MRUL u BSQR.

BOSQAR INVEST okuplja četiri poslovne vertikale: BPTO vertikalu koja nastavlja djelovati pod brand imenom Mplus i koju čini krovno društvo M Plus Croatia d.o.o i ovisne kompanije, HR vertikalu i društva koja posluju u sastavu Workplace Grupe te su nositelji Manpower licence za 8 država u regiji, eCommerce poslovnu vertikalu koju pod brand imenom Eplus Ventures čine kompanije koje posluju prema zajedničkom eCommerce poslovnom modelu te najnoviju, prehrambenu vertikalu (Future Food Solutions), sastavni dio koje bi po ishođenju suglasnosti nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, trebala postati i društva Panvita Grupe.

image

Božo Skoko

image

Davor Bruketa

Snažan rast i ekspanzija

Od 2016. godine, kompanija je prošla kroz značajne promjene uslijed ubrzanog širenja i rasta.

Od inicijalne javne ponude dionica (IPO) 2019. godine kojom je prikupljeno više od 12 milijuna eura te sekundarne 2021. godine, kada je vrijednost dionica utrostručena pa sve do pionirskih poteza na hrvatskom tržištu kapitala, kao što je izdanje prve zelene obveznice (SLB) 2022. godine, put BOSQAR INVESTA obilježila su partnerstva s nizom institucionalnih i privatnih ulagača poput MidEuropa Partnersa, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), mirovinskih i equity fondova te razvojnih institucija, koji su ovu kompaniju prepoznali kao partnera s kojim mogu ostvariti svoje ulagačke ciljeve.

image

Stjepan Orešković, Luka Orešković, Darko Horvat, Davor Bruketa i Tomislav Glavaš

Sasa Cetkovic/

O BOSQAR INVEST-u

BOSQAR INVEST (BOSQAR d.d.) europski je lider koji posluje u industrijama kontaktnog centra, informacijskih tehnologija, usluga zapošljavanja (HR), eCommercea, a jedan od značajnijih iskoraka u poslovanju u prvoj polovici 2024. godine predstavlja uspostavljanje nove -prehrambene vertikale (Future Food Solutions).

Inovativnim poslovnim modelom BOSQAR INVEST ubrzao svoju ekspanziju na tržištu intenzivnim organskim rastom i M&A platformom koja se temelji na buy-and-build strategiji. Od 2016. godine akvizirano je 57 kompanija te osiguran kako diversificiran portfelj međunarodnih klijenata u sklopu BPTO i HR poslovanju, tako i rastući broj kupaca kada je riječ o eCommerce i Food segmentima.

BOSQAR INVEST okuplja četiri poslovne vertikale: BPTO vertikalu (brand: Mplus) koju čini krovno društvo M Plus Croatia d.o.o i ovisne kompanije, HR vertikalu i društva koja posluju u sastavu Workplace Grupe te su nositelji Manpower licence za 8 država u regiji, eCommerce poslovnu vertikalu koju pod brand imenom Eplus Ventures čine kompanije koje posluju prema zajedničkom eCommerce poslovnom modelu te najnoviju, prehrambenu vertikalu (Future Food Solutions).

BOSQAR INVEST u svojoj strukturi vlasništva okuplja mirovinske fondove, institucionalne investitore, međunarodne private equity fondove, razvojne institucije i privatne ulagače. BOSQAR poslovnu zajednicu čini preko 13.800 zaposlenika, a grupacija svoje usluge pruža klijentima koji, uz Hrvatsku, posluju u 57 zemalja diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 14:46