POTICAJNO OKRUŽENJE

Croatia osiguranje: Potpisan je dodatak Kolektivnom ugovoru koji zaposlenicima jamči rast plaća, dodatne stimulacije i nagrade

Do 31.12. ove godine revidirat će plaće kako bi se uslijed porasta troškova života očuvala realna vrijednost plaća

Croatia osiguranje

 /Croatia Osiguranje

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su dodatak Kolektivnom ugovoru koji zaposlenicima jamči rast plaća te isplate dodatnih stimulacija i nagrada, izvijestili su iz Croatia osiguranja, tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe.

Kako se navodi u priopćenju, Croatia osiguranje će do 31. prosinca ove godine revidirati plaće kako bi se uslijed porasta troškova života u inflacijskom okruženju očuvala realna vrijednost plaća u kompaniji.

Kolektivni ugovor koji radnicima u Croatia osiguranju jamči visoku razinu socijalnih i materijalnih prava potpisan je u lipnju 2021. na tri godine. Pregovori sa Sindikatom o sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru pokrenuti su s najavom novih neoporezivih stavki u paketu mjera Vlade RH već tijekom ovog ljeta, a uslijed promjene makroekonomskih uvjeta - dugotrajne inflacije i rasta BDP-a.

Dodatkom je ugovoreno da će Croatia osiguranje nakon provedene revizije plaća ponuditi nove ugovore radnicima s najniže ugovorenim plaćama, kao i da će revidirati stimulativni dio plaće s ciljem dodatnog poticaja radnicima s odličnim učinkom. Navode da je dogovorena i dodatna isplata neoporezivih nagrada za radni učinak u neto iznosu od 1.000 kuna svim radnicima i to kroz jednokratnu isplatu u studenom ove godine. Pored toga, Croatia osiguranje će do kraja ove godine isplatiti dodatne nagrade za radni učinak radnicima koji su značajno doprinijeli uspješnom poslovanju.

“Iako je gospodarstvo opterećeno brojnim izazovima koji utječu na rast troškova poslovanja, želimo zaštititi naše zaposlenike od pada životnog standarda uslijed rasta cijena. Cilj nam je da im i u ovim izazovnim vremenima osiguramo sigurno i poticajno radno okruženje u kojem mogu razvijati svoje karijere”, ističe Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

image

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja Davor Tomaškovic

Neja Markicevic/Cropix

Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske izjavio je: “ I u ovim pregovorima pokazali smo visoku razinu socijalnog dijaloga i brige za dobrobit zaposlenih. Uz već ugovorena veća materijalna prava zaposlenika koja osigurava važeći Kolektivni ugovor, potpisanim Dodatkom dodatno se povećavaju primanja i nagrade.“

Uz ugovoreni novi rast plaća, Kolektivni ugovor koji je u primjeni do 30. lipnja 2024. godine, radnicima jamči božićnice i regres u iznosima do 1500 kuna, stimulacije za radne rezultate i nagrade za visoku učinkovitost, napominju iz Croatia osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 12:03