NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Virovitičko-podravska županija: prijavljen je Centar za posjetitelje – Dvorac Janković u Općini Suhopolje

Ukupna vrijednost projekta bila je 40.411.014,92 kune

Dvorac Suhopolje

Centar za posjetitelje – Dvorac Janković u Općini Suhopolje projekt je prijavljen u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici od strane regionalnog koordinatora VIDRA-Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

image

najbolji EU projekt 2022.

Rekonstrukcijom zaštićenog kulturnog dobra, dvorca Janković u Suhopolju, arhitektonski vrijedna baština spašena je od daljnjeg propadanja, a uspostavom Centra za posjetitelje, posjetiteljima koji svoje vrijeme odluče provesti na području Virovitičko-podravske županije na raspolaganju su brojni sadržaji prilagođeni posjetiteljima raznih interesa i dobrih uzrasta. Provedbom projekta uspostavljen je i opremljen suvremen, moderan, multimedijalni izložbeni prostor u dvorcu i sadržaji koji su objedinili turističke, prirodne, kulturne, umjetničke, materijalne znamenitosti i baštinu Županije na jednom mjestu.

image

Dvorac Suhopolje

image

Dvorac Suhopolje

Projekt se je provodio od kolovoza 2016. godine do veljače 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 40.411.014,92 kune, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 33.419.096,67 kuna,a vlastita sredstva 6.348.619,83 kune.

Nositelj projekta bila je Virovitičko-podravska županija, a partneri Gradski muzej Virovitica, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije te Općina Suhopolje.

image

Dvorac Suhopolje

image

Dvorac Suhopolje

U rekonstruiranom i obnovljenom dvorcu Janković od otvorenja održan je niz raznolikih manifestacija kojima su oživjeli likovi i djela kako obitelji Janković tako i cjelokupne kulturne povijesti suhopoljskog kraja i Županije. Dvorac je tako postao i centralna točka tematske rute – plemićke rute - kojom se posjetiteljima nastoji približiti povijest i kultura te atrakcije Virovitičko-podravske županije. U sklopu Centra za posjetitelje nalazi se spomenuti multimedijalni interaktivni izložbeni postav za posjetitelje te smještajni kapaciteti opremanjem 15 soba, čime se je zaokružila turistička ponuda samog mjesta gdje se Centar nalazi. Otvorenjem Centra porastao je broj novozaposlenih u turističkom sektoru, a očekivano i broj posjetitelja.

image

Pokrovitelji EU projekta 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:54