NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Splitsko-dalmatinska županija: prijavljen je projekt UČIMO ZAJEDNO III

Ukupna vrijednost projekta bila je 33.523.332 kune

UČIMO ZAJEDNO III

UČIMO ZAJEDNO III projekt je prijavljen od strane JU RERA S.D. u izbor za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici i provodio se je od kolovoza 2017. godine do kolovoza 2021. godine. Nositelj projekta bila je Splitsko-dalmatinska županija.

image

c c

Ukupno 327 učenika s teškoćama je kroz četverogodišnje razdoblje provedbe sudjelovalo u projektu, u kojem im se je pružala potpora uključivanja u nastavu od strane pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, a kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje. U razdoblju provedbe projekta (školska godina 2017./2018. do 2020./2021.) pružena je potpora za prosječan broj od 240 učenika s teškoćama od strane prosječnog broja od 185 pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika. Ukupno 327 učenika s teškoćama je kroz četverogodišnje razdoblje provedbe sudjelovalo u projektu.

image

UČIMO ZAJEDNO III

Ukupna vrijednost projekta bila je 33.523.332 kune, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 10.000.000 kuna, a vlastita sredstva 23.523.332 kune.

U projektu je sudjelovalo preko 50 osnovnih škola i preko 20 srednjih škola u statusu projektnog partnera.

Provedbom projekta za učenike s teškoćama, sudionike projekta, ostvario se dugoročni utjecaj u smislu stvaranja inkluzivnog okruženja, te omogućavanja trajnog procesa kvalitetne uključenosti (razvoj socijalnih vještina) gdje su takvi učenici uz podršku educiranih nastavnika i pomoćnika, mogli iskazati maksimalni potencijal do trenutka konkuriranja na tržištu rada, odnosno do lakše integracije na tržištu rada u budućnosti. Djelatnici stručnih službi i učitelji-nastavnici u školama su kroz projekt stekli dodatna znanja i kompetencije za rad s učenicima s teškoćama.

Projekt je doprinio jednakim mogućnostima obrazovanja učenika s teškoćama bez obzira na dob, spol, vjeru i pripadnost etničkim manjinama, u skladu s njihovim mogućnostima i bez izdvajanja učenika od ostatka razrednog odjela. Kroz aktivnost promidžba i vidljivost senzibilizirana je šira javnost i lokalna zajednica kojoj pripada svaka škola o potrebama i pravima učenika s teškoćama.

image

c c

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:39