Rast obujma prodaje

Britanski vlasnik tvrtki Belišće i Kaplast vidi nove naznake oporavka

Arhivska fotografija: Tvrtka Kaplast izvozi i u Srbiju
 Nikola Ljubojević / HANZA MEDIA

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith preliminarno je u utorak izvijestio o oporavku poslovanja s ambalažom od valovitog kartona u kolovozu unatoč kontinuiranim makroekonomskim izazovima koje donosi epidemija Covida 19.

Obujam prodaje ambalaže od valovitog kartona poboljšao se otkako smo se suočili s prvim teškim posljedicama Covida 19 i u kolovozu je ponovo zabilježen organski rast u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, stoji u preliminarnom izvješću, pripremljenom za skupštinu dioničara.

Kolovozom počinje drugo tromjesečje DS Smithove poslovne godine.

U vrijeme pandemije britanski vlasnik tvrtki Belišće i Kaplasta oslanjao se ponajprije na internetsku trgovinu i na prodaju ambalaže za robu široke potrošnje.

U prvim mjesecima širenja koronavirusa građani su zbog blokade pohrlili stvarati zalihe konzervirane, smrznute i gotove hrane, te higijenskih proizvoda i pića, a mnogi su ih nabavljali putem interneta.

U tom je pak razdoblju smanjena potražnja industrije za ambalažom a DS Smith ističe prve znakove oporavka u tom dijelu poslovanja.

„Iako su makroekonomski izgledi i dalje izazovni, drago nam je vidjeti rast obujma prodaje u kolovozu i smanjenje troškova rabljene ambalaže od valovitog kartona“, rekao je izvršni direktor skupine Miles Roberts.

Tvrtka je priopćila kako, na temelju rezultata u tromjesečnom razdoblju do kraja srpnja i jasnije slike o izglednom razvoju poslovanja u predstojećem razdoblju planira predložiti isplatu dividende za prvu polovinu poslovne godine, zaključno s krajem listopada.

DS Smith proizvodi kartonsku i ambalažu od recikliranog papira, posluje u 37 zemalja širom svijeta a u Hrvatskoj je vlasnik tvrtke Belišće i Kaplast iz Vojnića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:36