Ekonomija jednog ugostitelja

Apsurd otvaranja lokala: 'Isplativije mi je ostati doma nego raditi. Ali to mi je tužno'

Ako se prihodi prepolove i ako se stolovi prepolove, cijene bi se morale udvostručiti. Kuglica sladoleda 20, komad torte 42 kune? To ne mogu učiniti, ljudi su u grču
Žakline Troskot vlasnica slastičarnice Amelie
 Neja Markicevic / CROPIX
Ako se prihodi prepolove i ako se stolovi prepolove, cijene bi se morale udvostručiti. Kuglica sladoleda 20, komad torte 42 kune? To ne mogu učiniti, ljudi su u grču

- Pa naravno, nisu nas ni spomenuli! Gdje je još 11. svibnja, daleka budućnost. Vjerojatno će nam sve mjere reći dan prije nego što bismo trebali otvoriti - govori srdito šefica Žakline Troskot, gledajući u mobitel na ispražnjenoj terasi svoje slastičarnice Amelie na Maksimiru

Petak je. Malo poslije dva popodne. Hrvatski zavod za javno zdravstvo upravo je iznio nove preporuke za sprečavanje širenja zaraze koronavirusa u trgovinama. O ugostiteljima ni riječ, primjećuje vlasnica, odlažući mobitel na stol. Njezin će lokal na red doći tek u drugom krugu, u svibnju. Što će tada biti s biznisom gazdarice Troskot, koja je prvu slastičarnicu, u kojoj radi svoj sladoled, kolače i torte, otvorila prije deset godina, još uvijek se ne zna. Relaksacija nekome, ali drugima i dalje grč i nerv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 12:28