Powered by Nestlé

Zajedno protiv bacanja hrane: pametno planiranje, fokus na prevenciji i besplatne radionice s vrhunskih chefom

U kompaniji su stoga implementirali niz tehnoloških i edukativnih inicijativa s ciljem smanjenja gubitka i otpada od hrane za 50 posto do 2030.

Chef Mario Mandarić s polaznicima radionice protiv bacanja hrane

 Nestle/
U kompaniji su stoga implementirali niz tehnoloških i edukativnih inicijativa s ciljem smanjenja gubitka i otpada od hrane za 50 posto do 2030.

Od ukupne količine hrane koja se na svijetu proizvede za prehranu, čak jedna petina se baci. Radi se o nevjerojatnih milijardu obroka dnevno. Otpad od hrane jedan je i od glavnih uzroka klimatskih promjena jer uzrokuje 10 posto svih emisija stakleničkih plinova. S obzirom na sva saznanja o utjecaju ove vrste otpada na okoliš, u kompaniji Nestlé, najvećem svjetskom proizvođaču hrane, spriječavanje nastanka otpada od hrane jedan je od glavnih poslovnih ciljeva. Uz to, Nestlé podržava i Ministarstvo poljoprivrede u Hrvatskoj u borbi protiv otpada od hrane. Kao član radne skupine i jedan od potpisnika dobrovoljnog sporazuma "Zajedno protiv otpada od hrane", i dalje će raditi na postizanju cilja da se za 30 posto smanji otpad od hrane u Hrvatskoj u sljedeće četiri godine.

- Gub...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 13:09