NISKOBUDŽETNI PRIJEVOZNIK

Velika promjena u Ryanairu koja se neće svima svidjeti: ‘Za koji mjesec kupci neće imati drugog izbora‘

Na konferenciji za novinare u Dublinu šef Ryanaira je najavio veliku novost

Ilustracija

 Imago/alamy/alamy/profimedia

Šef Ryanaira Michael O‘ Leary najavio je da kompanija u roku od nekoliko mjeseci planira ukinuti papirnate ukrcajne karte i ukloniti šaltere za prijavu u zračnoj luci.

Putnici će se od svibnja iduće godine morati prijaviti online ili putem aplikacije prije dolaska u zračnu luku, jer to više neće moći napraviti na šalteru, što je sad moguće uz naknadu od 55 funti. To znači da s ovim niskobudžetnim prijevoznikom neće moći letjeti nitko tko nema pametni telefon.

Na konferenciji za novinare u Dublinu, O‘Leary je najavio da će se riješiti šaltera za prodaju karata i da više nema razloga naplaćivati ​​ljudima prijavu na let u zračnoj luci.

"Radimo na tome da od 1. svibnja sve bude obavljeno na aplikaciji, ništa se više neće raditi na papiru. Ja sam među zadnjima koji su koristili papir jer sam bio užasnut ući na let bez papira, i nerado sam koristio aplikaciju, ali ona radi tako dobro. Aplikacija vam kaže na kojem izlazu vam je let, ima li kašnjenja, sve možete tu pratiti. A kupci koji žele komad papira spadaju u istu demografsku skupinu koja je kod nas odbijala prijeći na online kupnju karata, no bili su prvi koji su se internetom koristili kad je trebalo nabaviti je jeftinije zrakoplovne karte.", rekao je O‘Leary.

Dodao je da već postoje procedure u slučajevima kad se isprazni baterija telefona i putnici nisu u mogućnosti pristupiti informacijama o svojoj rezervaciji.

"Ako vam se baterija isprazni, mi znamo koje je vaše sjedalo, imamo vaše putne dokumente i mi sve možemo učiniti na izlazu za ukrcaj. To već radimo ako nečiji telefon iz nekog razloga ne možemo skenirati. Kad dobijemo ime i putovnicu, to je u redu, i sve će biti u aplikaciji, pojašnjava šef Ryanaira.

Otkrio je da trenutno 60 posto putnika koristi aplikaciju, a očekuje da će taj udio porasti na 80 posto do kraja godine. A od svibnja kupci i neće imati drugog izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 16:39