Tehnološka aplikacija

Uber koristilo 190 tisuća stranih turista za vrijeme sezone, najviše Britanci i Amerikanci

Više od 98 posto njih u Hrvatsku je došlo s već instaliranom aplikacijom
Vozač Ubera pokupio je putnike ispred restorana u Dubrovniku
 Željko Tutnjević / Hanza Media

Od 1. lipnja do 30. rujna Uberom se vozilo više od 190 tisuća stranih turista diljem jadranske obale. U odnosu na prošlu godinu, ovo ljeto aplikaciju za taksi prijevoz koristilo je 13 posto više stranih turista, priopćili su iz Uber Hrvatska.

Više od 98 posto njih u Hrvatsku je došlo s već instaliranom aplikacijom, što znači da ga koriste i u svojoj zemlji. Mogućnost da se njime služe i u Hrvatskoj pružila im je priliku kretati se obalom na način koji poznaju i na koji su navikli.

“Ove godine broj turista koji koriste Uber dodatno je porastao u odnosu na prethodne godine, što je još jednom potvrdilo da je njihov prvi izbor te da mu najviše vjeruju. Isto tako, gotovo svi aplikaciju redovno koriste u zemljama iz kojih dolaze, pa Uber očekuju i kao sastavni dio turističke ponude u našoj zemlji”, istaknuo je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Među stranim turistima koji su korisnici Ubera, najviše ih je došlo iz Ujedinjenog Kraljevstva (13,36 posto), zatim SAD-a (11,94 posto), Australije (4,24 posto) te Francuske (4,05 posto).

U Splitu su turisti najviše posjećivali Zapadnu obalu, Poljud i Žnjan, u Dubrovniku su se najčešće vozili do Gruža, Pila i Copacabane, dok su u Istri najposjećeniji centar Pule i rovinjski poluotok. U prosjeku je vožnja Uberom na obali bila duga 6,48 kilometara, dok je najduža iznosila 522 kilometra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:29