Besramni potez

U jeku trgovinskog rata s Kinom, Trump naručio zastave za kampanju od kineske tvrtke

Da je primio narudžbu, otkrio je direktor kompanije koja je radila zastavice za Trumpa i 2016. godine
Ilustracija
 Profimedia, SIPA USA

Kineska tvrtka koja je nekad radila crvene šalove za mlade pionire otkrila je kako ih je kontaktirao američki predsjednik Donald Trump te već rade zastavice za njegovu predsjedničku kampanju 2020. godine, donosi Business Insider.

Čini se da čovjek iza slogana “Make America Great Again” ipak treba pomoć drugih zemalja, iako im neprestano prijeti novim carinama i trgovinskim ratom svjetskih razmjera. Štoviše, u petak je upravo proglasio carine na 818 proizvoda koje SAD uvozi iz Kine.

Kineska tvornica dnevno proizvodi 100.000 internacionalnih zastava, a da već rade za Trumpa otkrio je vlasnik Li Jiang.

Tvrdi kako proizvode “plavo bijele zastave za Trumpa”, a već su ih radili i za kampanju 2016. godine. Trump je tada naručio toliko više zastava od Hilary Clinton da su se lokalci kasnije šalili kako su prvi znali tko će postati predsjednik.

Tim koji organizira Trumpovu kampanju za 2020., naglašavao je kako će sve biti američko i proizvedeno baš u Sjedinjenim Američkim Državama, no sada je jasno da baš i nije tako.

- Uvijek stavljamo Ameriku prvu i ponosni smo jer ljudima koji nas podržavaju prodajemo samo ‘Made in the USA’ proizvode – rekli su iz Trumpova tima.

Na pitanje brine li ga potencijalni carinski rat SAD-a i Kine, Li Jiang, koji zarađuje oko jednog dolara od svake zastave koju proda, kaže kako nema mjesta panici.

- Nisam zabrinut jer smo znatno jeftiniji od konkurencije i naši klijenti su vrlo pametni. Uvijek će ići tamo gdje je najjeftinije, ako je to u Kini – idu u Kinu, ako je to u Americi – idu u Ameriku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:07