AUTOMATIZACIJA VOZILA

Toyota ulaže u hrvatski Gideon: U fokusu je softverska arhitektura i algoritmi umjetne inteligencije

Potpisan je strateški investicijski sporazum za razvoj i proizvodnju novih automatiziranih rješenja

Tvornica Toyota u Tianjinu

 /Kevin Lee/afp/profimedia

Toyota Industries Corporation (TICO) je s hrvatskim Gideonom potpisala strateški investicijski sporazum za razvoj i proizvodnju novih automatiziranih rješenja, priopćile su dvije tvrtke u četvrtak.

"Za TICO ovo predstavlja strateško partnerstvo i ulaganje koje će omogućiti optimizaciju sustava automatiziranih vozila kroz standardizaciju, smanjenje vremena implementacije te povećanje fleksibilnosti, prilagodljivosti i skalabilnosti. TICO-ova globalna softverska kuća za autonomna vozila T-Hive, imat će vodeću ulogu u primjeni i korištenju Gideonove tehnologije unutar specifičnih područja TICO-ovog globalnog portfelja automatiziranih vozila", kaže se u ptiopćenju.

Dodaje se kako će Gideonova moderna softverska arhitektura i algoritmi umjetne inteligencije, ojačati TICO-ove sposobnosti u automatizaciji vozila.

Gideon je hrvatska tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, specijalizirana za automatizaciju procesa horizontalnog i vertikalnog rukovanja materijalom u logistici, prerađivačkoj industriji i maloprodaji.

TICO se bavi opremom za rukovanje materijalima i dio je Toyota Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:38