ULAGANJA

Talijanska tvrtka u Osijeku planira proširenje proizvodnje i najavljuje nova zapošljavanja

Generalni direktor ‘Nexiona‘ kazao je da u Upravi procjenjuju mogućnost nove investicije na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava
Ilustracija
 Bozidar Vukicevic/ Cropix

Talijanska tvrtka "Nexion", koja se bavi proizvodnjom strojeva za vulkanizerske radnje, u Osijeku planira proširenje proizvodnje, čime bi se moglo otvoriti oko 200 novih radnih mjesta, istaknuto je u utorak na sastanku Uprave tvrtke i čelnika osječke Gradske uprave.

Talijanska tvrtka u Osijeku posluje od 2015. godine, trenutno zapošljava 30 djelatnika te radi na proizvodnji i sastavljanju strojeva za promjenu automobilskih guma.

Dogradonačelnik Dragan Vulin izvijestio je nakon sastanka da u "Nexionu" sada planiraju proširiti proizvodnju, odnosno preseliti jedan dio proizvodnje iz Italije u osječku Industrijsku zonu "Nemetin", gdje je u tijeku druga faza parcelacije, nakon koje će biti dostupno ukupno deset parcela, veličine od osam do 44 tisuće četvornih metara.

"Razgovarali smo o proizvodnoj hali veličine 22 tisuće četvornih metara, gdje bi se moglo zaposliti oko 200 osoba, što bi bilo od velikog značaja za grad Osijek", rekao je Vulin.

Generalni direktor "Nexiona" Fabio Vesentini kazao je da u Upravi procjenjuju mogućnost nove investicije na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava u Osijeku. Ističe kako je sastanak bio obećavajući te kako će se uskoro vratiti s novim prijedlozima.

Kontakt s talijanskim investitorom uspostavljen je u suradnji s generalnim konzulatom RH u Milanu, a generalni konzul Stjepan Ribić pojasnio je da je konzulat, u sklopu aktivnosti gospodarske diplomacije, zadužen predstavljati mogućnosti ulaganja u Hrvatsku, što je i učinjeno s tvrtkom "Nexion".

"Generalni konzulat RH u Milanu odgovoran je za područje pet talijanskih sjeverozapadnih regija, a s toga područja trenutno u Hrvatskoj imamo 33 talijanska investitora, koji u ovome trenutku zapošljavaju oko deset tisuća ljudi", izjavio je Ribić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 13:25