Proglašenje u Monacu

Svjetska poduzetnica godine je Doris Hsu, a Hrvatsku je predstavljao Vjekoslav Majetić

Svi koji su se natjecali za ovu titulu dokaz su da je ideju moguće pretvoriti u globalno priznati poduzetnički uspjeh - poručio je osnivač tvrtke DOK-ING

Hrvatska delegacija na svjetskoj završnici programa EY Poduzetnik godine

 Promo/

Tajvanska poduzetnica Doris Hsu, izvršna predsjednica kompanije GlobalWafers, dobitnica je nagrade EY Svjetski poduzetnik godine. Osmeročlani žiri je upravo njoj dodijelio ovu nagradu u konkurenciji od 49 nacionalnih pobjednika iz 45 svjetskih zemalja. Hrvatsko poduzetništvo u Monacu je predstavljao Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING.

Doris Hsu vidjela je potencijal u materijalima koji se nalaze na vrhu poluvodičke industrije - silicijskim pločicama - pa danas pruža inovativna, napredna tehnološka rješenja vodećim proizvođačima čipova. Njena tvrtka GlobalWafers je najveći tajvanski i treći najveći svjetski proizvođač silicijskih pločica, a njihovi proizvodi su sastavni dio gotovo svih tehnologija.

image

Country managing partner u EY Berislav Horvat,, dobitnica nagrade EY Svjetski poduzetnik Doris Hsu i godine Božidar Radoš, direktor poslovnog razvoja i marketinga u EY-u Hrvatska

Promo/

Izbor za EY Svjetskog poduzetnika godine kontinuirano se održava od 2001. i okuplja najperspektivnije poduzetnike iz cijelog svijeta. Ove godine u konkurenciji najboljih je bio i hrvatski poduzetnik Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING, koji je u ožujku ove godine ponio titulu osmog hrvatskog EY Poduzetnika godine. Osim poslovnih rezultata, DOK-ING se u domaćoj konkurenciji izdvojio i po društvenom doprinosu jer proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu.

Zadnjih nekoliko godina Majetić radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ jer se nusprodukti koje generira mogu dalje koristiti.

image

Vjekoslav Majetić na svjetskoj završnici programa u Monacu

Studio Phenix/

- Bilo mi je iznimno zadovoljstvo biti dio ovog programa, upoznati poduzetnike raznih profila iz cijelog svijeta te čuti njihove inspirativne priče. Čestitam svima koji su se natjecali za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine jer su svi oni dokaz da je ideju moguće pretvoriti u globalno priznati poduzetnički uspjeh - poručio je Vjekoslav Majetić nakon proglašenja.

Nakon svjetske završnice, program EY Poduzetnik godine je ponovno aktivan na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. Poduzetnici i njihove uspješne poduzetničke već se sad mogu prijaviti putem službene internetske stranice programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:59