PUTNICI NA GUBITKU

Sukob autobusnih prijevoznika prerasta u pravi obračun, iz Varaždina poručuju: Flixbus pliva u mutnom, zaobilaze pravila

Situacija je eskalirala jučer, kada autobus Flixbusa nije mogao ući na Kolodvor u Varaždinu

Autobusni kolodvor Varaždin

Sukob između autobusnih prijevoznika dobiva sve oštrije konture. Liberalizacija javnog autobusnog prijevoza na međugradskim i međužupanijskim relacijama bi trebala nastupiti uskoro i to je vjerojatno razlog aktualnih sukoba između autobusnih prijevoznika, jer pitanje deregulacije pripadajućeg unutarnjeg tržišta i otvaranja za prijevoznike na međunarodnim linijama još nije riješeno. Tako npr. vozač autobusa München-Split dosad nije smio primati usput i putnike u Zagrebu, nego su potonje vozili isključivo prijevoznici na linijama unutar Hrvatske.

Nakon što smo jutros objavili članak u kojem iz Flixbusa tvrde da ih na Autobusnom kolodvoru u Varaždinu, suprotno svim dozvolama, nisu htjeli pustiti unutar samog prostora kolodvora, reagirali su iz prozvane tvrtke.

Oni tako u ime tvrtke ‘Autobusni prijevoz‘ tvrde kako Flixbus zapravo želi izbjeći hrvatska pravila i proceduru koje vrijede za sve ostale autobusne prijevoznike u Hrvatskoj. Time, ističu iz autobusnog kolodvora u Varaždinu, žele naštetiti percepciji kolodvora i iskoristiti trenutak kada je u tijeku donošenje izmjena važnog Zakona o prijevozu u cestovnom promet. Nameće se zaključak, tvrde, kako Flixbus pliva u mutnom i unaprijed planira medijske manevre u svrhu obmanjivanja javnosti.

Iz tvrtke poručuju kako je gruba neistina da je tvrtka ‘Autobusni prijevoz‘ uskratila pravo na korištenje Autobusnog kolodvora u Varaždinu 6. travnja tvrtki Flixbus. Iz tvrtke poručuju kako je provjerljiva i javnosti dostupna informacija da navedenom prijevozniku nije zabranjen ukrcaj i iskrcaj putnika za javni prijevoz koji obavlja temeljem dozvola koje mu je izdalo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i to temeljem prethodne suglasnosti Autobusnog kolodvora Varaždin.

Naime, iz Varaždina kažu da je za nastali incident Flixbus naprosto zlorabi činjenicu da su mu za dvije linije, Osijek-Frankfurt i Vukovar-Dortmund, izdane dozvole, iako mu za iste Autobusni kolodvor Varaždin nije dao suglasnost za pristajanje.

Prema tome, adresa kojoj se treba obratiti povodom ovog očito insceniranog događaja je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je Flixbusu izdalo te dozvole bez zakonom propisane prethodne suglasnosti Autobusnog kolodvora u Varaždinu.

Ispod članka za sve zainteresirane objavljujemo stare i nove vozne redove za spomenute linije.

image

v v

image

v v

image

v v

image

v v

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:12