Nema kraja apsurdima

'Što ste tražili to ste dobili': Državni inspektorat nastavlja s represijom

U cilju zaštite vlasnika objekta od dalje represije, ime vlasnika objekta i inspektora/ice nećemo objaviti, kažu u Glasu podzetnika
Andrija Mikulić
 Davor Pongračić / CROPIX

Udruga Glas poduzetnika reagirala je na postupanje Državnog inspektorata, čija je "teška ruka" zatvorila brojne ugostiteljske objekte zbog smiješnih razloga, ističući da Državni inspektorat, kojem je na čelu Andrija Mikulić, nastavlja s represijom prema poduzetnicima.

Jutros, kada je trebalo krenuti otpečaćivanje postupaka, nadležni/a inspektor/ica u Rijeci je objekte ostavio/la - zapečaćenima, jer nisu u međuvremenu udovoljili novim uvjetima HZJZ, piše Novi list. Riječ je, napominju u Glasu poduzzetnika, o uvjetima kojima ne možete udovoljiti ako nemate pristup svom poslovnom prostoru.

- "Što ste tražili, to ste i dobili" je naglas izrečena verzija umjesto očekivanog 'Oprostite nam na pogrešci', nakon čega se službena osoba državnog inspektorata mirne savjesti i zadovoljna učinjenim okrenula, i ostavila objekt - zatvorenim. U cilju zaštite vlasnika objekta od dalje represije, ime vlasnika objekta i inspektora/ice nećemo objaviti, kažu u Glasu podzetnika.

Dodaju da ih je vlasnik danas ujutro zamolio za savjet i pomoć.

- Brzom intervencijom Udruge Glas Poduzetnika i kontaktiranjem glavne inspektorice u Rijeci, uspjeli smo riješiti ovaj problem i barem za sada smiriti situaciju, te će navedeni ugostitelj ipak moći pripremiti svoj objekt za otvaranje, ističu u udruzi Glas poduzetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:58