KONFERENCIJA JUTARNJEG

Što nas čeka ove sezone i kako će se razvijati turizam nakon pandemije

Nakon uvodne prezentacije ravnatelja Instituta za turizam, Damira Krešića, održat će se dva okrugla stola
Vis, ilustracija
 Tom Dubravec/ Cropix

Kako će se razvijati turizam nakon pandemije i što nas čeka ove sezone te koliki je utjecaj razvoja prometne infrastrukture na turističke tokove teme su kojima će se ovog utorka baviti prometni i turistički stručnjaci.

Naime, s početkom u 10 sati održat će se konferencija "Spring & Tourism Masterclass" u organizaciji Jutarnjeg lista i visokog učilišta Edward Bernays u Zagrebu.

Riječ je o projektu koji kroz seriju znanstveno-stručnih okruglih stolova okuplja eminentne domaće i strane stručnjake, znanstvenike s područja komunikacijskog menadžmenta i turizma, ali i ostalih srodnih disciplina te političare, gospodarstvenike i različite uglednike iz javnog života koji svojim radom doprinose razvoju tih dvaju područja ili imaju značajan utjecaj na njih.

Nakon uvodne prezentacije ravnatelja Instituta za turizam, Damira Krešića, održat će se dva okrugla stola. Prvi će biti na temu "Turizam u postpandemiji", a svoj će osvrt dati Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Josipa Jutt Ferlan, direktorica klastera Hilton hotela, Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, Krešimir Dabo, pročelnik Odjela za turizam (Bernays), i Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizam.

Okrugli stol moderirat će naša novinarka Dora Koretić.

Nakon toga održat će se panel-rasprava na temu "Značaj prometne infrastrukture za razvoj hrvatskog turizma", a sudionici su Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, doc. dr. sc. Marko Slavulj, voditelj Katedre za tehnologiju gradskog prometa na Prometnom fakultetu u Zagrebu, Boris Huzjan, direktor HAC-a, i Đuro Lubura, stručnjak za nove tehnologije. Okrugli stol vodit će naš novinar Krešimir Žabec.

Konferencija će se održati uživo u prostoru visokog učilišta Edward Bernays u Zagrebu bez prisutnosti publike. Svi je mogu pratiti uživo na internetskom portalu Jutarnji.hr i društvenim mrežama visokog učilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:17