USPJEŠNA AKVIZICIJA

Statkraft preuzima portfelj projekata Neoena u Hrvatskoj: Novi zamah za solarnu emergiju, vjetroelektrane i baterijske pohrane energije

Akvizicija uključuje sve Neoenove projekte u ranoj fazi razvoja

Ilustrativna fotografija

 

 Nikola Vilic/Cropix

Proizvođač obnovljive energije Statkraft zaključio je akviziciju hrvatskog portfelja francuske tvrtke za obnovljive izvore energije Neoena, priopćeno je u četvrtak iz Statkrafta.

Akvizicija uključuje sve Neoenove projekte u ranoj fazi razvoja - vjetroelektrana, solarnih elektrana i sustava za skladištenje energije u baterijama (BESS).

Neoen je prisutan u Hrvatskoj od sredine 2020. godine, dok je Statkraft započeo sa svojim poslovanjem u Hrvatskoj 2021. godine.

Nakon što je dobio sva potrebna regulatorna odobrenja, Statkraft će pokrenuti planiranje procesa integracije, osiguravajući, ističe se, skladnu tranziciju i maksimiziranje kombinirane snage oba entiteta.

U priopćenju se navodi da ubrzanje razvoja solarnih elektrana, kopnenih i pučinskih vjetroelektrana te pohrane energije u baterijama čini jedan od četiri strateška stupa razvoja. Statkrafta. Plan kompanije je ubrzati svoj rast solarne energije, kopnenih vjetroelektrana i baterijske pohrane energije na svojim postojećim tržištima.

Statkraft je vodeća tvrtka u hidroenergiji na međunarodnoj razini te najveći europski proizvođač obnovljive energije. Grupa proizvodi hidroenergiju, energiju iz vjetra, solarnu energiju, energiju iz plina te opskrbljuje i sustave daljinskog grijanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 01:37