PORASTAO I IZVOZ

Snažan skok dobiti i prihoda Končara D&ST u prvom polugodištu: Ostvarili su neto dobit od 52,7 milijuna eura

To je čak 279 posto više nego u istom lanjskom razdoblju

Končar transformator

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) izvijestio je u srijedu da je u prvom polugodištu ove godine ostvario neto dobit od 52,7 milijuna eura, što je čak 279 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, kada mu je dobit bila 13,9 milijuna eura.

Poslovni prihodi te kompanije iz sastava Končar Grupe u tom su razdoblju uvećani 38,2 posto, na 205 milijuna eura. Pritom je, kako se navodi u financijskom izvješću, izvoz porastao 47,8 posto, dosegnuvši 193,8 milijuna eura te tako čini 96 posto prihoda od prodaje.

Na kraju lipnja kompanija je imala ugovorenih poslova u vrijednosti od 752 milijuna eura ili za 40 posto više nego godinu ranije.

Uprava ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno te navodi da se kontinuirano provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu.

Dionicama te kompanije danas je na Zagrebačkoj burzi ostvaren najveći promet, a ostvarile su i rast cijene. Tako je povlaštena dionica Končara D&ST poskupjela 0,58 posto, na 1.720 eura, a redovna dionica za 1,76 posto, na 1.730 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2024 16:14