
Sezona berbe maslina u Hrvatskoj započela je već krajem rujna, a prvi dani prerade pokazuju da će ovogodišnje ulje biti vrhunske kvalitete. Iako su količine nešto manje nego lani, maslinari su zadovoljni zdravljem ploda i iznimno visokim randmanima. U većini regija uljare su već otvorene, a mnoge će, prema najavama, raditi sve do Nove godine. Cijene prerade i ulja razlikuju se od kraja do kraja. U Istri su nešto više nego u Dalmaciji, ali u cijeloj zemlji vlada optimizam zbog kvalitete ulja koja se nazire već u prvim preradama.
U Vodnjanu berba već u punom jeku
Jedna od prvih uljara koje su pokrenule preradu je uljara obitelji Chiavalon u Vodnjanu. Ondje su strojevi uključeni još 2. listopada, a sezona je počela vrlo intenzivno.
- Počeli smo prošli četvrtak, uljara je usluž...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....