Konkurentnost i kohezija

Šibeniku dodijeljeno 7,6 milijuna kuna za infrastrukturu i okoliš Poduzetničke zone Podi

U 19 mjeseci izgradit će se 607 metara prometnice s kompletnom infrastrukturom što će aktivirati otvaranje novih 8 tvrtki
Poduzetnička zone Podi u Šibeniku
 Grad Šibenik

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat uručio je u petak dogradonačelniku Šibenika Danijelu Mileti Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od sedam milijuna i 606 tisuća kuna za daljnje uređenje infrastrukture i okoliša Poduzetničke zone Podi. Time je potvrđeno kako je Grad Šibenik uspješno okončao postupak ocjenjivanja projektnog prijedloga 'Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi' u okviru natječaja 'Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona' iz programa Konkurentnost i kohezija, a kojeg je procijenjena vrijednost projekta 10 milijuna i 142 tisuće kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 75 posto vrijednosti investicije.

- Nakon niza projekata za koje smo uspješno ostvarili bespovratna sredstva fondova i mjerodavnih ministarstava, ovim projektom ulažemo u daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti. Nastavak infrastrukturnog opremanja Poduzetničke zone Podi će stvoriti preduvjete za nova ulaganja od strane domaćih i stranih investitora te će povećati aktivaciju tog prostora što bi, u konačnici, trebalo doprinijeti rastu i razvoju gospodarstva na području Šibenika i Šibensko-kninske županije kroz povećanje prihoda i generiranje novih radnih mjesta. U okviru zone koja se prostire na 1,29 milijuna kvadratnih metara, svoj dom je do sada našlo 38 poduzeća s 1350 zaposlenih. Našu poduzetničku zonu 2015. godine je Agencija za investicije i konkurentnost Vlade RH proglasila najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj. Olakšice koje je Grad uveo za zonu 'Podi' sastoje se od izuzetno povoljne cijene zemljišta od 5 eura po kvadratu za ulagače, neplaćanja komunalnih doprinosa i olakšica vezanih za plaćanje komunalne naknade - kazao je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta.

Realizacijom projekta u sljedećih 19 mjeseci izgradit će se 607 metara prometnice širine sedam metara s elektro i komunikacijskom infrastrukturom, javnom rasvjetom, vodoopskrbom i odvodnjom što će aktivirati novih 230.000 kvadrata zone i omogućiti otvaranje novih osam tvrtki. Ujedno će se urediti i 40 tisuća kvadrata zelenih površina na koje će se posaditi autohtone mediteranske biljke poput masline, lavande, ružmarina i lovora, dok će se u svrhu poboljšanja vidljivosti poduzetničke zone, osobito s autoceste A1, izgraditi veliki trostrani reklamni pano mega-dimenzija 12 x 5 metara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:54