Prestaje blokada

Saudijska Arabija po prvi put u povijesti otvara vrata stranim turistima

Saudijska Arabija dugo je vremena bila u skupini zemalja koje su blokirale turističke posjete SAUDIJSKA ARABIJA PO PRVI PUT U POVIJESTI OTVARA VRATA STRANIM TURISTIMA Dugo vremena bili su u skupini zemalja koje su blokirale turističke posjete, a vize su odobravali samo za kratka poslovna putovanja, hodočasnicima i članovima obitelji
Rijad, Saudijska Arabija
 YouTube

Saudijska Arabija prvi će puta otvoriti vrata stranim turistima kroz novi vizni režim koji će bi trebao potaknuti razvoj turizma, priopćila je u petak saudijska komisija za turizam i nacionalnu baštinu.

Potez je sastavni dio nastojanja kraljevstva da potakne razvoj turizma. Radi cilja povećati broj domaćih i međunarodnih turističkih posjeta na 100 milijuna do 2030. godine.

„Otvaranje Saudijske Arabije međunarodnim turistima povijesni je trenutak za našu zemlju”, rekao je direktor komisije Ahmad Al-Khatib.

Saudijska Arabija dugo je vremena bila u skupini zemalja koje su blokirale turističke posjete. Vize su odobravali samo za kratka poslovna putovanja, hodočašća te onim putnicima čije obitelji žive u zemlji.

Detalji novog viznog programa i općeg turističkog plana bit će objavljeni na gala događaju u petak navečer.

Iznimno konzervativno kraljevstvo pokušava privući turiste u sklopu šireg plana poticanja razvoja gospodarstva izvan energetskog sektora kako bi se smanjila ovisnost o nafti.

Poticaj za razvoj turizma najavljen je manje od dva tjedna od napada dronova na dva naftna postrojenja saudijskog državnog naftnog diva Aramcoa, zbog čega je proizvodnja nafte prepolovljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:53