Bespovratna sredstva EU

Sablasno pusti pogon u potpunosti je izgrađen i opremljen, no nikako da počne s radom

Lani su čelnici gradske uprave najavljivali završetak radova početkom ove godine
Vodnjan
 Goran Šebelić / CROPIX

Novo reciklažno dvorište u poslovnoj zoni Vodnjan vrjednije od 4,2 milijuna kuna gotovo je, izgrađeno i opremljeno, za njega je izdana čak i uporabna dozvola, ali kada će zaista moći primiti krupni i sav ostali otpad koji ne spada u miješani komunalni, preciznog odgovora iz Grada Vodnjana za sada nema. Kroz žičanu ogradu sablasno pustog pogona vidi se niz spremnika koje građani samo čekaju da napune.

- Reciklažnim dvorištem Vodnjan upravljat će gradsko komunalno društvo Contrada. U tijeku je izbor djelatnika koji će raditi u reciklažnom dvorištu, ukupno tri, te je u tijeku ishođenje rješenja o upisu u očevidnik reciklažnih dvorišta pri nadležnom Ministarstvu, nakon čega će se odmah početi sa radom, poručio je Glasu Istre vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Zaista, na jučerašnji datum u očevidniku Ministarstva zaštite okoliša i energetike bilo je upisanih, odnosno aktivnih 105 reciklažnih dvorišta i 91 mobilnih diljem Hrvatske, no ne i vodnjansko.

Lani, dok je kompleks nadomak Uljanikovog postrojenja na sjeveru Vodnjana podizan, čelnici gradske uprave najavljivali su završetak radova početkom ove godine. Na te neodređene, ali ipak premašene rokove podsjeća i ploča istaknuta na ogradi kompleksa, a na kojoj piše da je razdoblje provedbe projekta od siječnja 2018. do veljače 2019. godine. Ulazimo u svibanj, i nameće se pitanje zašto otvorenje kasni, ali ni na njega odgovora iz gradske uprave nema.

Projekt je dobrim dijelom sufinanciran iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u iznosu od 3,1 milijuna kuna, što je bio i najveći iznos bespovratnih sredstava Europske unije što ju je neka jedinica lokalne samouprave u Istri dobila za tu namjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:35