Čovjek iz sjene

Bivši obavještajac, vojnik, maslinar i iznajmljivač izabran za novog direktora TZ Medulina

Nakon gotovo pet mjeseci natezanja i jednog propalog natječaja, Medulinci su se napokon dogovorili
Enco Crnobori (u sredini)
 Medulin.hr

Nakon gotovo pet mjeseci natezanja i jednog propalog natječaja, Medulinci su se napokon dogovorili: Enco Crnobori sa stalnom adresom u Banjolama, čovjek iz sjene s brojnim poznanstvima i utjecajem, imenovan je za novog direktora medulinske Turističke zajednice. Tako je jednoglasno odlučilo Turističko vijeće općine Medulin, piše Glas Istre.

Ovaj neprikosnoveni operativac koji već godinama indirektno drži općinske uzde u svojim rukama, među raznim funkcijama i poslovima koje je obavljao odsad se može pohvaliti i direktorskom funkcijom u TZ-u. Tako je Crnobori od PR stručnjaka, eksperta za smeće i vizionara razvoja Medulina preko noći postao alfa i omega Turističke zajednice Medulina.

"Nema što taj ne zna i s čime se taj ne bi probao baviti. Njegov najveći krimen je što se svugdje petlja i voli biti glavni. Crnobori je maslinar, bivši obavještajac, vinar, poljoprivrednik, stručnjak za Kaštijun, a po novom i za turizam. Da magarac digne nogu, on bi ga potkovao", kažu upućeni u lik i djelo Enca Crnoborija.

Njegov prelazak u novu direktorsku fotelju nije nikog previše iznenadio jer se već neko vrijeme spekuliralo da bi upravo on trebao naslijediti najdugovječnijeg direktora medulinske Turističke zajednice Alda Dobrovca i tako preuzeti vođenje ureda najturističkije općine u Hrvatskoj koja ove godine raspolaže s proračunom od čak 11, 9 milijuna kuna.

S druge strane Crnoborijevo imenovanje do zadnjeg je trena bilo pod upitnikom, ponajviše zbog definiranih uvjeta u natječaju. Naime, jasno se navodi da za direktora ne može biti imenovana osoba koja je član nekog nadzornog odbora ili je član uprave trgovačkog društva. K tome, ne može biti izabrana ni osoba koja je član Turističkog vijeća, a radi se o tijelu koje imenuje direktora, te ne smije biti član Skupštine Turističke zajednice. Paradoksalno, no upravo 47-godišnji Crnobori zadovoljava sve ove uvjete zbog kojih de facto ne bi smio biti imenovan direktorom.

On je i dalje član uprave medulinske tvrtke MED EKO Servis, član je Nadzornog obora društva Kaštijun, predsjednik je Nadzornog odbora u tvrtki Medulinska rivijera. Ujedno je i član Turističkog vijeća i član Skupštine Turističke zajednice.

On pak najavljuje ostavke na mjestu člana Uprave Med Eko Servisa, u Medulinskoj rivijeri, a ako to zbog eventualnog nesrazmjera s njegovom novom funkcijom bude potrebno, i na mjestu člana Nadzornog odbora društva Kaštijun. Što se tiče članstva u Turističkom vijeću, Crnobori se izuzeo iz odlučivanja i imenovanja te je prilikom predaje svoje kandidature, kaže, potpisao izjavu da u slučaju da bude izabran, daje ostavku na spomenute funkcije, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:21