IMA LI KANDIDATA?

Rimčev oglas za čistačicu srušio je Internet. Ovaj za vatrogasca mogao bi učiniti istu stvar...

Tražio je čistačicu koja zna raditi u MS Officeu, a sada...

Mate Rimac 

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Nakon oglasa putem koga traže čistačice koje poznaju MS Office pakete, Rimac Automobili ponovno imaju oglas koji bi mogao pokrenuti rasprave. Naime, sada planiraju zaposliti vlastitog vatrogasca.

- Kao tvrtka koja se brzo razvija, njegujemo kulturu visokih performansi. Ako ste zainteresirani za pridruživanje, morate biti spremni na neumorno učenje, prilagođavanje i prihvaćanje novih tehnologija. Očekujemo ležernu osobu, ali i samostalnu, poduzetnu i vrlo neovisnu u svom poslu, koja će uživati u suočavanju s izazovima i zabaviti se pomičući granice tehnologije. Naša očekivanja su visoka - stoji u oglasu koje su objavili Rimac Automobili.

Od vatrogasaca se traži stručna škola s minimalno jednom godinom iskustva, izvrsne usmene i pismene komunikacijske vještine na engleskom jeziku, a ostvarit ćete prednost pred konkurencijom ako već imate iskustvo rada u sličnim tvrtkama.

Prema traženim kvalifikacijama jasno je da Rimac ne traži slabo izvježbane i još slabije plaćene zaštitare/vatrogasce, kakvi su najčešće zaposleni u hrvatskim tvrtkama.

U Sjedinjenim Američkim Državama, primjerice, posljednjih je godina sve više tenzija između državnih i privatnih vatrogasnih jedinica. Šumski požari postaju sve češći i opasniji, a tvrtke i vlasnici za određenu cijenu prisvajaju sve više najbolje obučenih američkih vatrogasaca, kako bi štitili isključivo njihove nekretnine.

Ove godine pojavili su se i podaci o vatrogascu kakvog traži Elon Musk.

Dokumenti tako pokazuju da će zaposlenik u početku biti angažiran kao privremeni zaposlenik tvrtke Boring Company, koja se bavi kopanjem tunela i to na razdoblje do 18 mjeseci. Nakon tog perioda, trebao bi postati stalni zaposlenik tvrtke.

Kao što je navedeno u Las Vegas Review-Journalu, početna godišnja plaća i paket beneficija za vatrogasca vrijedna je 218.000 dolara. Muskov vatrogasac prilično je zaposlen, budući da se od njega očekuje da bude odgovoran za obuku, logistiku, istraživanje, te suradnju s Odjelom za gradnju, kao i vatrogasnom službom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:26