Odmak od prošlosti

Prvi hrvatski trgovački lanac predstavlja novi logo: 'Boje ostaju iste, mijenjamo ime'

Obitelj Pevec je prije tri godine na stolu imala ponudu za nagodbu od sedam milijuna kuna u zamjenu za prestanak svih postupaka
Ilustracija
 Darko Tomas / CROPIX

Nakon što je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca, lani najavio promjenu imena tog domaćeg trgovačkog lanca kako bi se odmaknuli od prošlosti i bivših vlasnika, sad će to napokon i realizirati.

U četvrtak, na press konferenciji, prvi hrvatski trgovački lanac predstavit će svoj novi logotip. Kako će točno izgledati još uvijek drže u tajnosti. No, kako smo doznali iz Peveca, boje koje trenutno koriste, zelena i bijela, ostat će iste, a promijenit će logotip i ime. Za sve ostale informacije, kažu u Pevecu, morat ćemo pričekati četvrtak.

Odluka o promjeni imena dolazi nakon četiri godine parničenja i dobivene pravne bitke protiv obitelji Pevec, koja je sadašnju upravu tužila zbog kršenja autorskih prava (upotreba imena Pevec). Lovrinčević je i tada smatrao da bi vizualni identitet Peveca trebalo promijeniti zbog negativnog PR-a.

- Zasad postoji nekoliko verzija novog imena. Ako Nadzorni odbor da zeleno svjetlo, upoznat ćemo zainteresiranu javnost o novom imenu. Svakako, konačno je odluka na dioničarima - objasnio je prilikom prošlogodišnje najave Lovrinčević.

Obitelj Pevec je prije tri godine na stolu imala ponudu za nagodbu od sedam milijuna kuna u zamjenu za prestanak svih postupaka pokrenutih protiv kompanije. Pevec je ipak u sudskom zahtjevu inzistirao da je autor djela “Kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec. U rujnu Visoki trgovački sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Zdravko Pevec odbijen sa zahtjevom prema društvu Pevec d.d. te mora nadoknaditi troškove sudskog postupka u iznosu od gotovo 700 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:50