HOĆE LI I OSTALI?

Prva velika kompanija koja 2023. prati inflaciju i diže plaće: neto primanja rastu od 11 do 16 posto

Rezultate tih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. godine

Poslovna zgrada INA Industrija nafte d.d.
 

 Damir Krajac/Cropix

Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj, čime se neto primanja radnika povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu, a što će radnici vidjeti na plaći za siječanj ove godine, izvijestili su u utorak iz Ine.

"Pregovori oko izmjena kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima u Ina Grupi uspješno su završeni", navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj - Ina, STSI, Ina Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, Ina Maloprodajni servisi, Ina Vatrogasni servisi, Hostin - "čime se neto primanja radnika navedenih društava povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu".

Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics u priopćenju ističe kako je cilj tih promjena osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada.

"Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja. Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove", izjavio je Ratatics.

image

Péter Ratatics, novi predsjednik Uprave Ine

Ina/

Primjena novih kolektivnih ugovora u Ina Grupi, kako se navodi, stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023. godine, šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi.

Rezultate tih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. godine, zaključuje se u priopćenju Ine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 22:21