HMDGlobal postao jednorog

Proizvođaču smartphonea Nokia još 100 milijuna dolara od Švicaraca za agresivno širenje

Seiche: 'Oduševljeni smo potporom uz koju ćemo pisati iduće poglavlje Nokia telefona'
Nokia 8 Sirocco Android
 Peter Nicholls / REUTERS

HMD Global, proizvođač Nokia telefona objavio je da je prikupio dodatnih 100 milijuna dolara od investitora. To će, obećavaju u toj kompaniji, biti uloženo u financiranje širenja i rasta poslovanja u drugoj godini rada tog finskog start-upa.

Ovu rundu investicija predvodi ženevska tvrtka Ginko Ventures preko Alpha Ginko uz sudjelovanje DMJ Asia Investment Opportunity Limited i Wonderful Stars Pte.

Uz najnoviji krug financiranja trenutna procjena vrijednosti HMD Globala nadmašuje milijardu američkih dolara, što, ističu, tom startu-upu daje status jednoroga. HMD Global sredstva će strateški uložiti u brzorastuće poslovne operacije. Tvrtka u 2018. planira proširiti svoj portfelj Nokia pametnih telefona i udvostručiti širenje dosega na strateškim tržištima, a nastavlja pružati i inovativnost koja je potrošačima na prvom mjestu.

- Oduševljeni smo potporom investitora uz koje ćemo pisati iduće poglavlje Nokia telefona. Naša je ambicija da isporučujemo odlične smartphone uređaje koji oduševljavaju naše obožavatelje dok istodobno ostajemo pri svojim finskim korijenima i prepoznatljivim karakteristikama značajnim upravo za Nokia telefone - istaknuo je Florian Seiche, glavni izvršni direktor HMD Globala.

Tvrtka je u svojoj prvoj godini poslovanja (2016.) isporučila više od 70 milijuna Nokia telefona, a prodajne aktivnosti obuhvatile su više od 80 zemalja, te su telefoni aktivirani u 170 država svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:35