3,85 milijardi eura

Prihodi od stranih turista u prvoj polovici godine 21,4 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje

Ministarica Brnjac je zahvalila svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažmanu

Gužva na plaži

 Zvonimir Barisin/Cropix

Prihodi od stranih turista u prvoj polovici godine iznosili su 3,85 milijardi eura što je 21,4 posto ili 678 milijuna eura više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, prenosi u subotu Ministarstvo turizma i sporta podatke Hrvatske narodne banke (HNB).

Prema HNB-ovim podacima, u drugom tromjesečju prihodi od stranih turista iznosili su 3,18 milijardi eura što predstavlja rast od 18,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, odnosno prihodovano je 494,2 milijuna eura više.

Sveukupno, u prvoj polovici 2023. godine, prihodi od stranih turista iznosili su 3,85 milijardi eura ili 21,4 posto više u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

"Nakon do sada rekordne 2022. godine po prihodima od stranih turista, u 2023. bilježimo još bolje rezultate. Hrvatska je napravila veliki iskorak u kvaliteti i postala prepoznata kao poželjna turistička destinacija i izvan ljetnih mjeseci", izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

image

Nikolina Brnjac

Vanesa Pandzic/Cropix

Zahvalila je svim djelatnicima u turističkom sektoru na trudu i angažmanu.

Vlada je s dionicima u turizmu razvila strukturiran dijalog i partnerstvo te ćemo nastaviti podupirati kvalitetan razvoj hrvatskog turizma, rekla je Brnjac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:17