Nagrada za doprinos

Podravka isplaćuje uvećani regres svojim radnicima od 3.000 kuna: 'Ponosni smo na njih'

Tijekom 2019. godine radnicima je pored osnovne plaće isplaćeno prosječno 10.100 kuna neto
Radnica u proizvodnji Podravke
 Podravka

Uprava Podravke donijela je Odluku o isplati uvećanog regresa zaposlenicima do 3.000 kuna, nagrađujući njihov svesrdni doprinos u izvanrednim okolnostima poslovanja za vrijeme pandemije COVID-a 19.

Razlika u odnosu na ranije godine što će ove godine umjesto 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora biti isplaćeno 100 kuna neto što dovodi do povećanja primanja po osnovi regresa. Iznos regresa ovisi o broju dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u 2020. godini te će, sukladno tome, radnici koji primjerice ostvaruju pravo na 30 dana godišnjeg odmora primiti regres u visini 3.000 kuna neto. Podravka će za isplatu regresa, sukladno sporazumu sa Sindikatima Grupe Podravka, iskoristiti mogućnost isplate maksimalnog neoporezivog iznosa prigodne nagrade prema Pravilniku o porezu na dohodak.

„Iznimno sam ponosan na sve naše radnike koji su u proteklom razdoblju, odgovorno i predano radeći svoj posao doprinijeli da, unatoč svim poteškoćama uslijed epidemije korona virusa, zajednički ostvarimo velike i vrijedne rezultate. Uspjeli smo zadržati pozitivne poslovne trendove, brzo se prilagoditi novim okolnostima i organizirati poslovanje kako bi se proizvodnja nesmetano odvijala i zadovoljila sve potrebe tržišta, a odgovornim ponašanjem i pridržavanjem preporučenih mjera na radnim mjestima sačuvati zdravlje zaposlenih. Stoga, drago mi je da i na ovaj način možemo iskazati zahvalnost i poštovanje svim našim radnicima te ćemo i ubuduće nastaviti ulagati u poboljšanje njihovog statusa i materijalnih prava“, istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Koprivnica, 210220.
U Podravci je odrzan znanstveni skup povodom 100 godina rodjenja Zlate Bartl, te je otvoren novi prehrambenotehnoloski laboratorij.
Na fotografiji: Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar u novom laboratoriju.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX
Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar u novom laboratoriju

Podravka kontinuirano unaprjeđuje materijalna prava radnika te im je tijekom 2019. godine na ime raznih dodataka pored osnovne plaće isplaćeno prosječno 10.100 kuna neto. Isplatom nagrada i dodataka na plaću Uprava Podravke želi zahvaliti na zalaganju i trudu svim radnicima koji svakodnevno daju svoj doprinos uspješnom poslovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 07:43