poslovni potez

Pevex prodao Z1 televiziju: ‘Fokus moramo staviti na osnovnu djelatnost‘

Trgovački lanac Pevex je Z1 televiziju kupio u svibnju 2017. godine, a već se krajem 2018. godine pisalo da pregovara o prodaji

Trgovački lanac Pevex u ponedjeljak je izvijestio da je prodao Z1 televiziju tvrtki Kodiak Trade.

"Pevex je sve poslovne udjele Z1 televizije prodao društvu Kodiak Trade i tim poslovnim potezom zaključio 2020. godinu", ističe se u priopćenju u Pevexa, iz kojeg ne navode vrijednost transakcije.

Prodaju Z1 televizije iz Pevexa objašnjavaju udarima na gospodarstvo i potrebom da fokus stave na osnovnu djelatnost.

"Iako je televizija odličan medij za marketinške aktivnosti, snažni udari na gospodarstvo u ovoj 2020. godini, koji su posljedica pandemije i potresa, utjecali su na to da se svi raspoloživi resursi usmjere na očuvanje glavne djelatnosti - maloprodaju neprehrambene robe. Nužnost jačanja internet trgovine i usmjeravanje marketinških aktivnosti putem društvenih platformi, iz prethodno navedenih razloga, prevagnula je nad televizijom", poručili su iz Pevexa.

Pevex trenutno ima 26 prodajnih centara diljem Hrvatske i zapošljava oko 2.000 djelatnika.

Tijekom 2020. godine prosječna neto primanja zaposlenika dosegnula su gotovo 6.500 kuna, a tvrtka je, kako navode, imala i znatne troškove zbog ulaganja u zaštitne mjere, više od dva milijuna kuna.

Inače, trgovački lanac Pevex odnosno tadašnji Pevec je Z1 televiziju kupio u svibnju 2017. godine, a već se krajem 2018. godine pisalo da pregovara o prodaji te televizije.

Naime, predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević je 23. studenoga 2018. godine potvrdio da su primili ponude za Z1 televiziju, da su pregovori o potencijalnoj prodaji televizije u tijeku te da je Pevec otvoren za opcije koje su "kvalitetne i isplative".

Novi vlasnik Z1 televizije, tvrtka Kodiak Trade, po podacima iz sudskog registra, osnovana je sredinom listopada 2017. godine, sjedište joj je u Zagrebu, a sukladno zadnjim izmjenama od prije nešto manje od mjesec dana se kao osnivač i direktor tvrtke navodi Hrvoje Milas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. prosinac 2023 23:19