NOVI POČETAK

Ovo je prodajni centar koji će sutra otvoriti Zdravko i Višnja Pevec: ‘Nije to nešto impozantno...‘

Prostor je, kako nam je kazao Zdravko Pevec, deset puta veći od prostora kojim su počeli svoju poduzetničku karijeru 1990. godine...

Zdravko i Višnja Pevec

 Pevec

U srijedu 13. travnja u 13 sati Višnja i Zdravko Pevec, i to na rođendan Višnje Pevec, nakon 13 godina što su ostali bez tvrtke otvaraju svoj prvi maloprodajni centar. Objekt se otvara u Vrbovcu. Prostor je, kako nam je kazao Zdravko Pevec, deset puta veći od prostora kojim su počeli svoju poduzetničku karijeru 1990. godine kada su utemeljili nekadašnji poznati trgovački lanac Pevec.

- To je, naravno, daleko manji prostor nego što su bili naši nekadašnji centri. Nije to nešto impozantno, ali smo zadovoljni jer smo krenuli. Ukupna površina našeg maloprodajnog objekta je oko 500 metara četvornih - pojašnjava Zdravko Pevec.

Ovaj objekt u Vrbovcu posluje u sklopu tvrtke Pevec oprema koja ima sjedište u Zadru, gradu u kojem Peveci imaju kuću i često borave. Tvrtka je u vlasništvu obitelji Pevec i već se pet godina bavi veleprodajom trgovačke opreme. Radi se o policama regalima koji su infrastruktiura trgovačkih centara. Između ostalog preuzeli su rabljenu opremu splitskog Baumaxa.

image

Pevec i kosilice

Pevec

Pevec pojašnjava da su dobili zastupništvo poznate talijanske tvrtke Alpine, inače, najvećeg europskog proizvođača malih traktora, trimera, kosilica, motornih pila...

- Bit ćemo cjenovno konkurentni jer dobro znamo navike i potrebe potrošača. Bit će to, siguran sam, kao i nekada. U kontaktu smo i s nekim korejskim proizvođačima tako da se uskoro mogu očekivati i njihovi proizvodi. Oni su nam se sami obratili jer su imali zastupstva u Europi, a nisu u Hrvatskoj - rekao je Zdravko Pevec.

Pevec kaže da će u novom centru i tvrtki biti za sada zaposleno desetak radnika, a kako se budu širili zapošljavati će još radnika.Što se tiče daljnjih planova Zdravko Pevec kaže da ih ima dosta.

image
Pevec

- Vrbovec je u Zagrebačkoj županiji tako da je logično da sljedeći centar otvorimo u Zagrebu. Naravno u našim bliskim planovima su svakako Zadar i Bjelovar, gradovi koji su naša dva grada zato što u njima dosta boravimo. Nove objekte ćemo otvoriti kada se za to stvore uvjeti, to je realno očekivati - otkriva Zdravko Pevec koji dodaje da im ljudi bilo poznati bilo nepoznati svakodnevno prilaze i pružaju podršku.

Što se tiče njegove bivše tvrtke, Zdravko Pevec nije htio gotovo ništa komentirati. Tek je dodao da svaki sukob bilo ratni bilo poslovni završava tako da se sjedne za stol i da se napravi sporazum i dogovor.

image
Pevec

- Neminovno je da će se i sve ovo završiti sporazumom i dogovorom. Bez obzira na to što iz te tvrtke nisu niti malo korektni prema meni i mojoj obitelji. Dakle, očekujem sporazumno i mirno rješenje oko imena tvrtke. Mene veseli što imam veliku podršku kupaca i dobavljača. Tako da ne sumnjam u uspjeh svojih novih projekata - kaže Zdravko Pevec.

image
Pevec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 10:05