STABILNI I ZAPOSLENI

Ovo hrvatsko brodogradilište bilježi jednu od top godina: u prvih devet mjeseci ostvarili prihode od 488,5 mil. kuna!

Prosječna mjesečna neto plaća radnika tijekom 2022. godine iznosila je 9402 kune

Brodogradilište Viktor Lenac

 

 Damir Skomrlj/Cropix

Brodogradilište Viktor Lenac je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarilo ukupne prihode od 488,5 milijuna kuna, rashode od 392,8 milijuna kuna te dobit od 78,4 milijuna kuna, a u brodogradilištu ocjenjuju da će im ova poslovna godina biti jedna od najstabilnijih i najzaposlenijih.

Za usporedbu, ukupni prihodi u prvih devet mjeseci 2021. godine iznosili su 242,7, rashodi 215,4, a dobit 22,3 milijuna kuna.

Prema podacima iz financijskog izvješća, Brodogradilište Viktor Lenac i u trećem tromjesečju ima dobru zauzetost kapaciteta iako je smanjen opseg standardnih remontnih poslova su i u trećem tromjesečju ostvareni prihodi slični onima iz prethodna dva.

Ovisno društvo VL Steel ostvarilo je neto dobit od 341 tisuće kuna, što nema značajan utjecaj na konsolidirane rezultate.

Iz brodogradilišta ističu da na kretanje svjetskog pomorskog tržišta, a s njim u vezi brodograđevnog i brodoremontog, najveći utjecaj i dalje ima rusko-ukrajinska kriza.

image

Brodogradilište Viktor Lenac
Damir Skomrlj/Cropix

U proteklom razdoblju Lenac je imao povećani broj upita koji su rezultirali dobrom popunjenošću proizvodnih kapaciteta i tijekom proteklog razdoblja te s nekoliko novih poslova, koji bi se trebali tek realizirati u posljednjem ovogodišnjem tromjesečju.

"To se nadovezalo na dobru zaposlenost kapaciteta u cijelom prvom polugodištu 2022. godine koji su gotovo u cijelosti bili rezervirani već početkom godine, zbog čega će 2022. biti jedna od najstabilnijih i najzaposlenijih poslovnih godina Viktora Lenca", kaže se u izvješću.

Potkraj rujna u brodogradilištu je bilo 326 radnika, petnaest radnika manje nego potkraj prethodne godine, dok su u tvrtki VL Steel 43 radnika.

Prosječna mjesečna neto plaća radnika Viktora Lenca tijekom 2022. godine iznosila je 9402 kune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:26