Podrška inovativnim projektima

Otvorene prijave za četvrto izdanje OTP Startup Partner programa

Ilustracija, poslovna zgrada OTP
 Vojko Basic / CROPIX

Otvorene su prijave za četvrto izdanje OTP Startup Partner programa putem kojeg OTP grupa podržava inovativne projekte i startupove nudeći im dodatnu vrijednost kroz suradnju. Program je platforma za testiranje primjenjivosti ponuđenih rješenja u realnom bankarskom sektoru srednje i istočne Europe. Poseban naglasak je na poticanju prijava startupova čije su osnivačice žene ili timovi koji predstavljaju ravnopravnost spolova. Prijave su otvorene do 23.listopada 2020.

OTP Startup Partner program najobuhvatniji je inovacijski program namijenjen startupovima jer osim za središnjicu grupe u Mađarskoj pruža mogućnost mladim inovatorima da svoja rješenja ponude, i tako pronađu poslovne partnere, i u 12 podružnica diljem Europe, uključujući i Hrvatsku.

Program je temeljen na suradnji, od definiranja pilot projekta do predstavljanja te u konačnici razvoja rješenja, startupovi imaju podršku bankarskih stručnjaka i mentora kroz sve faze.

Sudionici programa imaju priliku prisustvovati nizu međunarodnih događanja na kojima se mogu umrežiti s potencijalnim nacionalnim i međunarodnim korporacijama i proširiti svoje mogućnosti i prilike za poslovni razvoj. Startupovi svoja rješenja mogu prijaviti u šest kategorija: napredna analitika podataka, korisničko iskustvo i usluge , interna učinkovitost, inovacije proizvoda u bankarskom poslovanju s građanstvom , inovacije proizvoda u malim i srednjim poduzećima i korporativnom bankarstvu te potpuno inovativna i disruptivna rješenja, koja ne potpadaju pod gore navedene kategorije, ali se odnose na bankarski sektor.

“Pilot razdoblje našeg prethodnog programa poklopilo se s europskim izbijanjem koronavirusa. Usmjerenost OTP grupe inovacijama jasno dokazuje činjenica da smo unatoč ovoj situaciji uspjeli uspješno dovršiti sve započete pilote. Za program je vladao ogroman interes čemu u prilog govori činjenica da je naš online Demo dan pratilo preko 1100 gledatelja. Ponosan sam kad vidim da je OTP Startup Partner program prerastao u inovacijsku inicijativu koja mobilizira cijelu grupu. Osim toga, iz godine u godinu u mogućnosti smo pretvoriti sve veći broj prijavitelja u dugoročne partnere“, rekao je András Fischer, direktor Odjela za inovaciju poslovanja s građanstvom OTP banke.

Startupovi s najperspektivnijim rješenjima bit će odabrani za program u trajanju od šest mjeseci tijekom kojih svoje rješenje mogu implementirati unutar OTP grupe. OTP grupa je tijekom posljednjih godina razmotrila mogućnost rada s gotovo 900 startupova, provela 30 pilotskih projekata i imala post-pilot suradnju s 12 tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2022 00:50