POTPISAN UGOVOR

NutriS kreće u implementaciju SAP Business ByDesign rješenja i najavljuje izgradnju novog pogona

U sljedeće dvije godine planiramo izgraditi pogon za proizvodnju topivih proteina i dijetalnih vlakana, povećati skladišne kapaciteta te implementirati projekt povećanja energetske učinkovitosti

NutriS tech factory

 NutriS

Tvrtka NutriS iz Novog Senkovca i b4b, konzultantska kuća specijalizirana za savjetovanje u području implementacije i podrške SAP ERP i BI sustava, potpisali su ugovor o implementaciji rješenja SAP Business ByDesign.

Riječ je o softveru za upravljanje poslovnim procesima dostupnom putem interneta, dizajniranom za manja i srednje velika poduzeća. Povezuje sve odjele i funkcije te zaposlenike tvrtke. NutriS će primjenom rješenja SAP Business ByDesign pojednostaviti i automatizirati ključne procese, ostvariti bolji pregled u sljedivost proizvodnje i ključne pokazatelje poslovanja, te omogućiti pravovremeni uvid u zalihe roba. Tvrtka NutriS ima u vlasništvu i NutriS.tech, jedinu hibridnu tvornica za preradu boba i krumpira u Europi, koja primjenjuje patentiranu tehnologiju obrade za proizvodnju najkvalitetnijih sastojaka biljnog podrijetla

- Upravo nutritivnim, inovativnim i održivim konceptom, koji implementiramo u svaki segment našeg poslovanja, donosimo revoluciju za budućnost poljoprivrede. Proizvodni pogon nalazi se na zemljištu bivše svinjogojske farme Senkovac, na kojoj gradimo inovacijsko-tehnološki NutriS.park. U sljedeće dvije godine planiramo izgraditi pogon za proizvodnju topivih proteina i dijetalnih vlakana, povećati skladišne kapaciteta te implementirati projekt povećanja energetske učinkovitosti. Ukratko, pripremit ćemo svu potrebnu infrastrukturu za nadolazeće investicije na području zdrave prehrane, zelene energije i zaštite okoliša. Implementacija rješenja SAP Business ByDesign značajan je korak koji će povezati sve bitne funkcije poslovanja naše grupe, a kako bi ista nastavila rast i razvoj u skladu s cjelokupnom vizijom. U konačnici želimo na jednom mjestu budućeg NutriS.parka povezati sve procese, od primarne proizvodnje, istraživanja i razvoja do industrijske proizvodnje, ali i društveno korisnih te edukativnih sadržaja za sve one koji žele doprinijeti zdravijem, boljem životu i održivosti na planeti - istaknuo je Zvonimir Sedlić, predsjednik uprave tvrtke NutriS.

image

NutriS tech factory

NutriS

B4b će u NutriS-u implementirati lokaliziranu verziju rješenja SAP Business ByDesign - verziju koja u području financija sadrži cjelovit set funkcionalnosti koje proizlaze iz zakonom definiranih pravila poslovanja u našoj zemlji - ima sve porezne evidencije, financijske izvještaje, kontni plan, učitavanje bankovnog izvoda i knjiženje, datoteke plaćanja, fiskalizaciju i obračun putnih naloga.

Zanimljivost implementacije u NutriS-u je inovativna prilagodba funkcionalnosti rješenja SAP Business ByDesign, specifičnim poslovnim zahtjevima te tvrtke. NutriS sada ima rješenje s kojim će u pravom vremenu dobivati sve informacije o svakodnevnom poslovanju te omogućiti optimalan tok materijala u procesima proizvodnje uz pomoć predefiniranih poslovnih scenarija Make-to-Stock i Sell-from-Stock.

- Od prvih kontakata imali smo obostrano visoku razinu razumijevanja potreba i mogućnosti uz otvorenost NutriS tima za nova rješenja. Takvo okruženje dalo je b4b konzultantima značajnu ulogu u predlaganju i modeliranju poslovnih procesa NutriS-a temeljenih na najboljim poslovnim praksama ugrađenim u SAP Business ByDesign. Vjerujemo da je ovo početak jedne iznimno kvalitetne suradnje i značajan korak na uspješnom poslovnom putu za obje tvrtke - rekao je Sanjin Katinić, predsjednik uprave tvrtke b4b.

SAP Business ByDesign je namijenjen tvrtkama od pet do nekoliko tisuća korisnika sustava. Koristi ga gotovo 10.000 tvrtki u 149 zemalja svijeta koje kroz taj sustav godišnje obrade više od jedne milijarde financijskih dokumenta, pedesetak milijuna prodajnih narudžbi i realiziraju više od dva milijuna projekata.

NutriS grupu čine tvrtke NutriS.farm koja je nositelj organizacije održive proizvodnje visoko dohodovnih kultura te pruža savjetodavne usluge, usluge vođenja farmi i koordinacije u poljoprivredi nove generacije i NutriS.tech tvrtka koja se bavi proizvodnjom biljnih sastojaka iz boba i krumpira poput izolata proteina, škroba i vlakana. Proizvodi su namijenjeni opskrbi dobavnog lanca najbrže rastuće industrije inovativnih, plant-based prehrambenih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 02:44