Axel Springer

Njemački medijski div namjerava zaposliti stotine novinara

Godine 2019. njemački izdavač sklopio je strateško partnerstvo s američkom investicijskom tvrtkom KKR, a 2020. isključio je dionice iz frankfurtske burze
 Odd Andersen/AFP

Njemački medijski div Axel Springer namjerava u narednim godinama zaposliti nekoliko stotina novinara, izjavio je u intervjuu za Sueddeutsche Zeitung (SZ) član uprave Jan Bayer.

Axel Springer vlasnik je Bilda, tabloida s najvećom nakladom u Njemačkoj koji je u kolovozu pokrenuo i televizijski kanal, i dnevnika Die Welt, a ima većinski udio i u Business Insideru.

Očekujem da će broj novinara porasti, rekao je Bayer, član uprave medijskog diva zadužen za odjel News Media.

"Od 16.000 zaposlenih u Axel Springeru njih 9.000 radi u medijskom sektoru, od čega su 2.400 novinari, a taj će broj u idućih pet godina premašiti 3.000, što znači da će porasti za četvrtinu", rekao je Bayer.

Brojka po njegovim riječima ne uključuje novinare koji bi trebali postati dio medijskog konglomerata nakon preuzimanja američke internetske medijske kuće Politico i preostalih 50 posto udjela u zajedničkoj tvrtki Politico Europe.

Godine 2019. njemački izdavač sklopio je strateško partnerstvo s američkom investicijskom tvrtkom Kohlberg Kravis Roberts (KKR), a 2020. isključio je dionice iz frankfurtske burze i najavio brzo širenje digitalnog poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 09:40