ČUDAN POTEZ

Neočekivan odlazak jednog od najvažnijih ljudi u LNG Hrvatska, i to usred investicije od 180 milijuna eura

Dosadašnji direktor razriješen je na vlastiti zahtjev

Ministar gospodarstva i odrzivog razvoja Davor Filipovic i Hrvoje Krhen

 Damir Skomrlj/Cropix

Ivan Fugaš novi je direktor ‘LNG Hrvatske‘ u kojoj je dosad obnašao funkciju direktora Sektora za tehničko-operativne poslove. Fugaš je na čelu ‘LNG Hrvatske‘, državne tvrtke koja upravlja terminalom za ukapljeni plin u Omišlju na Krku, zamijenio Hrvoja Krhena koji je, prema priopćenju kompanije, 1. lipnja razriješen na vlastiti zahtjev zbog odlaska na novo radno mjesto.

- Ivan Fugaš je od svibnja 2020. godine, kao direktor Sektora za tehničko-operativne poslove LNG Hrvatska bio odgovorna osoba za upravljanje, održavanje i razvoj Terminala za UPP. Prije društva LNG Hrvatska d.o.o., obavljao je niz odgovornih i rukovodećih poslova u PLINACRO-u, od voditelja razvojnih i investicijskih projekata do direktora Sektora transporta plina – priopćeno je iz LNG Hrvatske.

image

Hrvoje Krhen

Damir Skomrlj/Cropix

Hrvoje Krhen imenovan je za direktora ‘LNG Hrvatske‘ 31.3.2020. umjesto Barbare Dorić koja je razriješena zbog odlaska u Upravu INA-e. I Krhen je, kao i Fugaš, prije terminala na Omišlju radio u ‘Plinacru‘ gdje je bio tehnički direktor i radio više od deset godina. U ‘LNG Hrvatska‘ prešao je 1. siječnja 2020. na funkciju tehničkog direktora. Kao direktor razvoja i investicija u ‘Plinacru‘ sudjelovao je i u pripremi izgradnje terminala u Omišlju.

Budući je Krhen imenovan na četverogodišnji mandat, iz kompanije odlazi gotovo godinu dana prije kraja mandata što je prilično neočekivano. Iz LNG Hrvatske nam je potvrđeno da Krhen više ni ne radi u kompaniji. Pogotovo kada se zna da je terminal u velikoj investiciji proširenja kapaciteta s 2,9 milijardi na 6,1 milijardi kubičnih metara godišnje. Proširenje kapaciteta ovisi o izgradnji plinovoda Zlobin-Bosiljevo za što je zadužen ‘Plinacro‘. Ukupna investicija proširenja kapaciteta terminala na Omišlju je 180 milijuna eura, od čega je 155 milijuna eura investicija u plinovod.

Sredinom travnja ove godine, prilikom potpisivanja ugovora ‘LNG Hrvatske‘ s norveškom kompanijom ‘Wartsil Gas Solutions‘ o isporuci dodatnog modula za uplinjavanje na terminalu, najavljeno je kako će plinovod Zlobin-Bosiljevo biti dovršen 2025., a povećana isporuka plina moguća od 1. listopada iste godine za sezonu grijanja. Budući je ugovor s norveškom kompanijom vrijedan 23 milijuna eura, ukupna investicija u proširenje terminala iznosi 203 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:36