Velika promjena

Nakon cijelog desetljeća, Roger Federer više ne igra u Nike dresovima i ima novog sponzora

Legendarni tenisač je potpisao desetogodišnji ugovor s Uniqlo vrijedan 300 milijuna dolara
Federer na meču protiv Dušana Lajovića
 Profimedia, Press Association

Legendarni Roger Federer, osmerostruki osvajač Wimbledona, nakon deset godina je promijenio sponzora i odrekao se Nike-ove kvačice. Na meču protiv Dušana Lajovića u All-England clubu se pojavio u bijeloj Uniqlo majici, hlačicama, traci za kosu i bijelim Nike tenisicama, piše Sports Illustrated. Pobijedio je nakon jednog sata i 19 minuta, a za vrijeme meča japanski brend Uniqlo je objavio kako je Federer njihov novi globalni ambasador.

Sponzorstvo Federera s Nike-om isteklo je u ožujku i odmah se počelo spekulirati o tome tko će ga odijevati nakon toga, a legendarni tenisač je odgovorio samo pojavljivanjem.

ESPN tvrdi kako će Federer od novog sponzorskog ugovora zaraditi 300 milijuna dolara tijekom deset godina, što znači da će godišnje u džep spremiti 30 milijuna, dok mu je Nike plaćao tek 10 milijuna dolara.

- Posvećen sam tenisu i pobjeđivanju, ali baš poput Uniqla imam veliku strast prema životu, kulturi i humanosti – rekao je Federer.

Uniqlo je japanska kompanija “casual weara” s dugom poviješću (osnovana 1949. godine), a prethodno su sponzorirali Novaka Đokovića, dok trenutno oblače Kei Nishikorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:54