Kongres

Najznačajnija imena hrvatskog nautičkog turizma na HGK Danima nautike

Hrvatska gospodarska komora u sklopu Dana nautike prvoga dana organizira i panel Je li Hrvatska i dalje vodeća charter destinacija u svijetu?
Ilustracija
 Vojko Bašić / Cropix

Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira HGK Dane nautike, treće izdanje kongresnog programa nautičkog turizma, koje će se održati od 17. do 19. listopada u Biogradu na Moru, uz 21. Biograd Boat Show i 1. Croatia Charter Expo.

- Nautičkom turizmu treba sinergija budući da se njime podjednako upravlja iz dva ministarstava, Ministarstva mora i Ministarstva turizma te niza lokalnih i županijskih tijela. U suprotnome, usporava se i demotivira proces investiranja te smanjuje konkurentnost poslovanja. Upravo zato HGK kroz Dane nautike želi okupiti sve dionike na jednome mjestu kako se nautička sezona približava kraju. U nadolazećem razdoblju svi u turizmu morat će uložiti značajno veći napor nego prijašnjih godina u privlačenju gostiju, uključujući i charter, koji je imao značajno povećanje kapaciteta u odnosu na rast potražnje - rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević povodom novog izdanja kongresnoga programa.

Hrvatska gospodarska komora u sklopu Dana nautike prvoga dana organizira i panel Je li Hrvatska i dalje vodeća charter destinacija u svijetu?, u kojem će sudjelovati državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, voditelj odjela istraživanja tržišta i strateškog planiranja HTZ-a Saša Popovac, predsjednik Udruženja pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HGK Paško Klisović, direktorica prodaje i marketinga jedne od vodećih platforma za najam plovila u svijetu, tvrtke MMK Systems Martina Hršak i glavni urednik Magazina More Braslav Karlić.

U sklopu manifestacije održat će se i sjednice strukovnih udruženja HGK: turističkih brodara, male brodogradnje, marina, luka, chartera i pustolovnog turizma te brojne stručne prezentacije.

Otvorenju Biograd Boat Showa će prisustvovati potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Ilirije i organizator i domaćin sajma Goran Ražnjević, direktor nautičkog sajma Biograd Boat Show Milan Šangulin, gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, župan Zadarske županije Božidar Longin, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver i ministar turizma Gari Capelli. Nakon otvorenja predviđen je obilazak nautičkog sajma u pratnji domaćina.

Tjedan dana prije početka sajma, Biograd Boat Show ima rasprodan izložbeni prostor i obilježit će 21. rekordnu izložbu. Održat će se i Croatia Charter Expo, novi dvodnevni Business to Business događaj. Čarter tvrtke će se sastati s agentima, brokerima i dobavljačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:22