Investicija CVC-a od 470 mil. dolara

Najveći globalni partner digitalnih platformi kreće u novo širenje poslovanja

Aleph posluje na preko 90 tržišta širom svijeta, dosežući 2 milijarde potrošača, a glavna djelatnost mu je prodaja digitalnog oglašavanja za vodeće digitalne medijske platforme
Gastón Taratuta
 Privatni arhiv

CVC Capital Partners Fund VIII, vodeća tvrtka za privatni kapital, preuzela je manjinski udio u Aleph Holdingu, ujedno matičnoj tvrtki Httpoola koji posluje i u Hrvatskoj. Zatvaranje transakcije vrijedne 470 milijuna dolara očekuje se do kolovoza 2021.godine.

Aleph posluje na preko 90 tržišta širom svijeta, dosežući 2 milijarde potrošača, a glavna djelatnost mu je prodaja digitalnog oglašavanja za vodeće digitalne medijske platforme, kao što su Facebook, Twitter i TikTok. Poslovanje Alepha obuhvaća nova i nedovoljno uslužena tržišta, pružajući im cjelovit paket usluga.

"Naša želja je učiniti jednako dostupnim globalno digitalno oglašavanje. Digitalni mediji pokreću gospodarski razvoj i rješenja za tvrtke koje nisu bile dostupne u analognom svijetu. Ovo značajno ulaganje CVC-a odražava ogromnu potražnju za digitalnim medijima koju vidimo na svim tržištima širom svijeta. Vidimo veliku vrijednost u bliskoj suradnji s CVC-om. Njihova stručnost i portfelj i generirat će zanimljiv mrežni učinak za obje organizacije. Zajedno smo spremni nastaviti širenje naših globalnih partnerstva i pružati vrijednost našim partnerima i lokalnim oglašivačima", izjavio je Gastón Taratuta, osnivač i izvršni direktor Aleph Holdinga.

Aleph Holdinga je na putu dosezanja milijardu dolara bruto prihoda od oglašavanja u ovoj godini, U prošloj godini je postignut značajan rast prodaje u vrijednosti od 475 milijuna dolara bruto prihoda .

"Zadovoljstvo je udružiti se s menadžerskim timom svjetske klase koji je izgradio vodeću tvrtku u segmentu u kojem posluje .Aleph djeluje na atraktivnom globalnom tržištu digitalnih medija i ima impresivne rezultate . Ima ubrzavanje rasta kroz svoje ekskluzivne odnose s digitalnim medijskim partnerima. Kroz našu CVC mrežu s 24 lokalna ureda u Europi, Americi i Aziji, radujemo se što ćemo podržati njegovo daljnje širenje. Vjerujemo u vrijednost koju Aleph donosi oglašivačima i medijskim partnerima na globalnoj razini", poručio je Steven Buyse, glavni partner u CVC-u.

Aleph Holdingu se nedavno pridružio i Imran Khan kao predsjednik upravnog odbora, poznat kao glavni strateški direktor zaslužan za dva najveća IPO procesa - Alibabe i Snapa. Aleph je također nedavno najavio kupnju Ad Dynama, koji je proširio poslovanje tvrtke na Afriku. Danas je Aleph Holding putem svojih tvrtki: IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo i Social Snack, široko prisutan u cijeloj Europi, Americi, Aziji i Africi, a uskoro najavljuje i širenje na nova tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:15