VELIKA ULOGA U USPJEHU

Najveći dalmatinski maloprodajni lanac svojim zaposlenicima opet povećava plaće: Ovaj put 25 posto

Očekuje ih i povećanje iznosa i ostalih materijalnih prava

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/Cropix

Najveći dalmatinski maloprodajni lanac Tommy isplatio je svojim zaposlenicima božićnice u iznosu od 300 eura, te je najavio povećanje plaća u 2024. godini. Tommy će već početkom sljedeće godine prodavačicama povećati bruto iznos plaće za 25 posto. Očekuje ih i povećanje iznosa i ostalih materijalnih prava.

"Tommy je jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj s više od 4.300 zaposlenika, a za intenzivan razvoj i lidersku poziciju na području jadranske obale najzaslužniji su upravo oni, jer svojim profesionalnim pristupom utječu na stabilnost poslovanja i jačanje tržišnog pozicioniranja Tommyja. Isplatom božićnice želimo im dodatno zahvaliti na marljivosti i odgovornosti u radu, a nastavkom trenda povećanja plaća i ostalih materijalnih davanja već u sljedećoj godini nastojimo pokazati da cijenimo njihovu ulogu u uspješnom poslovanju kompanije“, istaknuli su iz uprave Tommya.

Iz Tommya su naglasili da su u 2023. godini povećali izdatke za primanja radnika u ukupnom iznosu od šest milijuna eura, a pritom su radnicima zaposlenima u maloprodaji, veleprodaji i logističko-distributivnom sustavu ukupna primanja tijekom 2022. i 2023. godine rasla više od 30 posto. „Osim povećanja redovnih plaća, radnicima se isplaćuju i naknade za prehranu i prijevoz te niz drugih stimulativnih dodataka za radni rezultat i produktivnost, što je osobito primjetno tijekom ljetnog sezonskog razdoblja kad s obuhvatom od preko 2.000 radnika visina ulaganja prelazi iznos od milijun eura. Uz dodatne pogodnosti, poput redovite isplate uskrsnice i jubilarnih nagrada te mogućnosti korištenja slobodnog dana na dan kad im djeca kreću u prvi razred osnovne škole, kvaliteti radnog okruženja u Tommyju doprinosi i mogućnost individualnog razvoja, usavršavanja i karijernog napredovanja. Zaposlenicima su tako dostupni različiti edukativni procesi, a zahvaljujući takvom pristupu u 2023. godini više od 12 posto zaposlenika napredovalo je na višu radnu poziciju unutar kompanije“, naglasili su iz Tommya.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 01:26