GLOBALNO PRIZNANJE

Na najvećem svjetskom sajmu sigurnosti i obrane hrvatski DOK-ING ostvario totalni uspjeh: Izložili su svoj najprodavaniji stroj

Ova kompanija je na sajmu Eurosatory u Parizu potvrdila svoju poziciju globalnog lidera u specijalnim robotskim sustavima u području vojne inženjerije

DOK-ING-ov štand na Eurosatory sajmu u Parizu

 Jl/

DOK-ING je potvrdio je svoju poziciju globalnog lidera s više od 80% tržišnog udjela među specijalnim robotskim sustavima u području vojne inženjerije uspješnim. Ovo svojevrsno priznanje došlo je nakon nastupa na Eurosatoryju, najvećem svjetskom sajmu sigurnosti i obrane. DOK-ING je već prisutan svojim proizvodima u više od 40 zemalja svijeta, a na Eurosatoryju su ostvarene nove prilike za širenje na još veći broj međunarodnih tržišta.

Sajam Eurosatory održao se prvi put nakon četiri godine pauze zbog pandemije, pa je interes ciljane publike bio iznimno visok. Čak 1800 izlagača iz 60 zemalja iz cijelog svijeta, na pariškom sajmu je izložilo svoje proizvode i najnovija tehnološka dostignuća. Sajam su posjetile brojne visoke delegacije, njih više od 200 iz 90 zemalja članica Europske unije, NATO-a, UN-a i ostalih ključnih organizacija svijeta.

DOK-ING je na sajmu izlagao svoj proizvod MV-4, najprodavaniji stroj za razminiranje na svijetu. Brojne delegacije i klijenti iz cijelog svijeta održali su sastanke s DOK-ING-ovim predstavnicima. Ove godine u Pariz poslali su čak 10 predstavnika, tim sastavljen od međunarodno priznatih eksperata. Međunarodno okruženje unutar tvrtke olakšava uspješno poslovanje i komunikaciju na lokalnim tržištima diljem svijeta, a upravo ekspertiza hrvatskih inženjera i stručnih suradnika razlog je velike prednosti u kvaliteti robotskih sustava pred globalnom konkurencijom. Od svog osnutka prije više od 30 godina kontinuirano su na svjetskom vrhu po sofisticiranosti i inovativnosti robotskih sustava za razminiranje i druge namjene iz domene obrane i sigurnosti.

image

DOK-ING-ov tim stručnjaka na najvećem sajmu naoružanja u Parizu

Jl/

DOK-ING je sudjelovao na CBRNe (kemijska, biološka, radiološka, nuklearna i opasnost od eksplozivnih sredstava) panel diskusiji na temu Razvoja europskih CBRNe sposobnosti. Mislav Manda, voditelj ključnih kupaca u DOK-ING-u i sudionik panela, je izjavio: "Suradnja između komercijalnih tvrtki i institucija poput Europske obrambene agencije ključna je za povećanje neovisnosti Europske unije u strateškom i obrambenom smislu. U tom kontekstu je naš robotski sustav Komodo, namijenjen upravo jačanju obrambene spremnosti EU, zacrtao jasan smjer u kojem se DOK-ING kreće."

Predstavnik Europske obrambene agencije (EDA) je održao i prezentaciju gdje je predstavljen način funkcioniranja te institucije, a DOK-ING je naveo kao referentni primjer u području inovativnosti i suradnje s agencijom.

image

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić posjetio je DOK-ING-ov štand

Jl/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 08:06