validacija QR kodova

Mobilna aplikacija CovidGO dostupna na Apple App Storeu

Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju

Od danas je na Apple App Storeu dostupna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, priopćili su iz tvrtke AKD. Aplikacija omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u Republici Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.

Kako se navodi u priopćenju, CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem.

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Mobilna aplikacija CovidGO za građane je besplatna, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu.

Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 22:33