Pristižu kuverte

Mihael Furjan istaknuo kandidaturu za šefa HUP-a

Lani je Furjan izgubio za samo nekoliko glasova od protukandidata Marina Pucara
Mihael Furjan
 Boris Kovacev/Cropix

Nakon nedavne krize izazvane izlaskom iz članstva nekoliko velikih kompanija, Adrisa, Fortenove i Orbica, Hrvatska udruga poslodavaca u tišini se priprema za izbor novih upravljačkih tijela, a u zagrebačko sjedište do jučer su pristizale kuverte s kandidaturama.

Najviše intrigira tko će nakon preminulog Marina Pucara, koji je bio izabran prošlog ljeta, biti novi predsjednik te poslodavačke udruge. Tada mu je protukandidat bio čelnik Plive Mihael Furjan, koji je utrku tijesno izgubio, za samo nekoliko glasova.

Furjan je odlučio sada ponoviti kandidaturu, a tko će se još uključiti, u HUP-u zasad ne objavljuju. Renato Radić iz Prima namještaja, koji se također natjecao lani, sada se za to nije odlučio, ali se kandidira za člana Izvršnog odbora. Furjan kaže da je HUP najjači i reprezentativni predstavnik hrvatskih poslodavaca te se stoga mora pozicionirati kao nositelj gospodarskog rasta i društvenog razvoja. Ta institucija, smatra, predstavlja "poduzetnička nastojanja za postizanje kvalitetnijeg poslovnog okruženja u smislu daljnjeg rasterećenja ukupnih troškova rada i smanjenja neporeznih davanja, primjene novih tehnologija i ubrzane digitalizacije države i gospodarstva".

Među ostalim, HUP mora doprinijeti znatno većem usmjeravanju fondova EU privatnom sektoru, i to u projekte kojima će omogućiti veće, ali i održive stope gospodarskog rasta te zaposlenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:27