Teško protiv Instagrama

Menadžeri napuštaju Snapchat, tržišna vrijednost tvrtke u zadnje 2 godine pala za 65 posto

Zadnjih godina bilježe stalan pad korisnika, a sve teže izlaze na kraj s Instagramom
Logo Snapchata
 Lucas Jackson / File Photo / REUTERS

Dionice američke tvrtke Snap u srijedu su pale za 9 posto, nakon iznenadne ostavke Tima Stonea, financijskog direktora kompanije koji se na toj poziciji zadržao tek osam mjeseci, prenosi Reuters.

Cijena dionice tvrtke koja stoji iza popularne društvene mreže Snapchat sada je ispod 6 dolara, što predstavlja pad tržišne vrijednosti kompanije od 65 posto u odnosu na 2017. godinu kada je izlistana na njujorškoj burzi.

- Vjerujem da će se odlazak Tima Stonea negativno odraziti na kompaniju, ali i sputati njihovu konkurentnost na tržištu – prokomentirao je Jonathan Kees, analitičar tvrtke Summit Insights.

Iskusni Stone, koji je prije Snapa dvadeset godina radio u financijama Amazona, zadnji je u nizu zaposlenika koji su napustili rukovodeće pozicije te tvrtke. Prvi su lani otišli Imran Khan, direktor odjela za strategije i Stuart Bowers, potpredsjednik odjela za inženjersku monetizaciju, a u listopadu i Kristin Southey, potpredsjednica investitorskog odjela, nakon samo četiri mjeseca na toj funkciji.

Nije izvjesno napuštaju li oni brod koji tone, ali poslovne poteškoće tvrtke, na čijem je čelu mladi Evan Spiegel, nemoguće je ignorirati. Nakon što su prošle godine redizajnirali platformu, što je izazvalo žestoku reakciju korisnika, Snapchat bilježi stalan pad korisnika, a sve teže izlazi na kraj sa suparničkom društvenom mrežom Instagram, koja je u vlasništvu Facebooka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:01