DIREKTOR MIH SIRANE

‘Ljudi kupuju puno, naplata je uredna, plaće stižu... Ali, ovaj posao u Hrvatskoj nije profitabilan!‘

‘Paški sir postiže odličnu cijenu i tražen je. S prodajom nemamo nikakvih problema. Međutim...‘

Marin Pernjak u sirani

 Jure Miskovic/Cropix

Tradicija proizvodnje sira u obitelji Pernjak duga je 132 godine, a ozbiljniji iskorak devedesetih godina napravio je Dubravko Pernjak, koji je osnovao najprije obrt, a potom i tvrtku MIH Sirana Kolan. Posao su nastavili njegovi sinovi Šime i Marin, koji posljednjih godina samostalno vode tvrtku.

S Marinom Pernjakom, direktorom i suvlasnikom ove obiteljske tvrtke, razgovarali smo o pozicioniranju Paškog sira, problemima industrije mlijeka i planovima ove treće po veličini sirane na otoku Pagu.

Kakva je bila protekla godina?

- Bila je jako zahtjevna. Turistička sezona bila je odlična, tako da je i prodaja išla odlično. Međutim, smjer u kojem ide proizvodnja u Hrvatskoj i smjer u kojem ide proizvodnja mlijeka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 11:51