Prazne police

‘Ljetos smo potrošili sve. Kako se sada pripremiti za iduću turističku sezonu?‘

Hoteli su postizali rekordne cijene, a u restoranima se stol čekao po sedam ili čak deset dana. Nikad nije bilo ovako, kaže D. Ivošević
Robert Lisjak
 Bruno Konjevic/Cropix
Hoteli su postizali rekordne cijene, a u restoranima se stol čekao po sedam ili čak deset dana. Nikad nije bilo ovako, kaže D. Ivošević

U Istri je ovog ljeta bilo kao u svjetskim metropolama. Rezervacije za najbolje restorane čekale su se po deset dana, a svake se večeri pred lokalima viđao red turista. Takve gužve nije bilo ni za najboljih sezona, a sve to pokazuje da je potrošnja bila jako dobra i da su se turisti jednostavno zaželjeli uživanja i opuštanja.

Fiskalizirani računi

Hrvatsko je vino na Jadranu teklo u potocima, sirari su ostali bez svojih sireva, maslinari bez ulja. Zalihe su potrošene, pa čak i one iz prve godine korone, koja je sve bacila na koljena. No, koliko je potrošnja u Istri, koju je i ovog ljeta posjetio najveći broj gostiju, bila veća, još se ne zna. Trebala bi, svakako, biti značajna, jer su i cijene u restoranima i lokalima bile prilično veće nego 2019. godine. Prema riječima direktora ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. prosinac 2025 17:30