NOVI VLASNICI

Kultni lokal na zagrebačkoj špici, koji je otvorio bivši slavni dinamovac, preuzima poznata obitelj!

Vlasnici su čuvene tvornice, u prijateljskim su odnosima s obitelji koja je dosad vodila objekt, žele zadržati ZG štih
 Goran Mehkek/Cropix

Kultni zagrebački kafić Charlie preuzima obitelj Artuković, kako neslužbeno doznajemo, kako bi sačuvali poznati zagrebački štih koji se veže uz njega. Vlasnici tvornice kave Franck, koje s obitelji Braun vežu i dugogodišnji prijateljski odnosi, u Charlie ulaze s privatnom investicijom. Zadnjeg dana veljače Charlie je zatvorio svoja vrata i krenulo se s preuređenjem.

image

Naljepnica na Charlieju

Privatna Arhiva/

Novi vlasnici neće dirati tradiciju ovog poznatog lokala zagrebačke špice pa će tako Charlie dobiti priliku da se oporavi nakon nekoliko teških godina, a u ponudi će imati specijalne i craft kave.

image


Kafic Charlie.

Goran Mehkek/Cropix

Charlie, koji je naziv dobio po nadimku svog prvog vlasnika, Dinamova nogometaša Mirka Brauna, prošle je godine proslavio 50. rođendan. Sve je počelo Braunovom idejom da otvori ugostiteljski objekt koji će postati mjesto okupljanja Zagrepčana.

Tako je 21. lipnja 1972. godine otvoren ovaj poznati lokal s vratima okrenutim prema Trgu bana Jelačića, a u poslu je Mirku značajno pomagala i njegova supruga Zdenka bez koje, kako joj je rekao i prije otvaranja, nikako ne bi mogao sam. Nekoliko godina kasnije njegova je ideja postala stvarnost jer je Charlie tijekom osamdesetih i devedesetih godina postao sinonim za zagrebačku špicu.

image


Kafic Charlie.

Goran Mehkek/Cropix

U ožujku 2020. godine preminuo je Davor, Mirkov i Zdenkin sin jedinac, a ni godinu dana kasnije i Zdenka, pa su se gosti pitali može li se Charlie održati. Nakon što su e ugostiteljski objekti, najviše pogođeni korona-mjerama, ponovno otvorili, posao je preuzeo unuk Bruno Braun. Nova investicija obitelji Artuković udahnut će mu novi život, ali i osigurati da se očuva. U blizini Charlieja nalazi se i Franckov Experience Store u Teslinoj ulici.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:07