Odluka sa skupštine

Krajem srpnja Valamar će razveseliti svoje dioničare i isplatiti 0,22 eura dividende

Ostvarena operativna dobit Valamara u 2023. iznosi 109 milijuna eura, što je 6 posto više nego u prethodnoj godini

Dalmacija Places Hotel

Na održanoj glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 posto više nego u prethodnoj godini. Dividenda će biti isplaćena 24. svibnja ove godine. Istovremeno je produljeno ovlaštenje Upravi Valamara da stječe vlastite dionice tijekom idućih pet godina, objavila je kompanija, koja je danas na Zagrebačkoj burzi pustila i integrirano godišnje izvješće za 2023. godinu.

Valamar je u 2023. godini ostvario poslovne prihode od 372 milijuna eura, odnosno rast od 14 posto kao rezultat značajnih ulaganja u podizanje kvalitete u prethodnom razdoblju. Premium hoteli i kamping segment zabilježili su odlične rezultate, posebno na sjevernim destinacijama, a destinacija Dubrovnik sigurnim korakom ide prema potpunom oporavku, s novim fokusom na obiteljski turizam, poručio je u izvješću predsjednik Uprave Željko Kukurin.

Ostvarena operativna dobit Valamara u 2023. iznosi 109 milijuna eura, što je 6 posto više nego u prethodnoj godini, pri čemu trošak zakupa i usklađenja za prethodna razdoblja za turističko zemljište umanjuju operativnu dobit za 4,7 milijuna eura u 2023. godini.

U 2023. godini realizirane su investicije u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura, a najveće ulaganje, od 32 milijuna eura, realizirano je na destinaciji Dubrovnik. Riječ je o unapređenju triju hotela i otvorenju Maro Worlda, najvećeg obiteljskog zabavnog centra na Jadranu.

"U prosincu 2023. godine otvoren je i treći hotel u Austriji, Obertauern [PLACES] by Valamar, a to je ujedno i prvi hotel koji je predstavio [PLACES] brend izvan Hrvatske. Osim u infrastrukturu i projekte, kontinuirano ulažemo i u svoje zaposlenike. U 2023. smo godini uložili dodatnih 25 milijuna eura u povećanje plaća radnika i programe nagrađivanja, čime smo potvrdili titulu najboljeg poslodavca u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj.

Ponosni smo što smo našim zaposlenicima u vrhu sezone osigurali minimalna neto primanja od 1000 do 1800 eura za djelatnike koji su radili u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima. U prosincu smo također isplatili 13. plaću i božićnicu u iznosu od 1000 eura kako bismo zahvalili zaposlenicima na uspješnoj poslovnoj godini", kaže Kukurin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:31