Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati preko aplikacije KEKS Pay

Ilustrativna fotografija

 Danijel Bartolic/Cropix

Konzum je omogućio kupcima plaćanje putem aplikacije KEKS Pay, u svojem webshopu kao i u svim prodavaonicama, javljaju iz kompanije. Prvi je to trgovački lanac robe široke potrošnje u Hrvatskoj koji je uveo takvu vrstu plaćanja. Usluga je dostupna svim kupcima, neovisno o banci u kojoj imaju račun, a na ovaj način mogu jednostavno plaćati proizvode iz Konzumove ponude.

"Budući da imamo više od 600 prodavaonica te svakodnevno uslužimo više od pola milijuna kupaca, vodimo računa kako što bolje odgovoriti na njihove potrebe. Svjesni smo da je mogućnost izbora načina plaćanja važna stavka u današnje vrijeme te želimo biti i ostati prvi izbor našim kupcima, zbog čega kontinuirano uvodimo najbolje tehnologije i inovacije. Uvođenje plaćanja putem aplikacije KEKS Pay još je jedan korak dalje kojim želimo pojednostaviti i dodatno poboljšati iskustvo kupnje u Konzumu. Nastavit ćemo i dalje ulagati u razvoj inovacija te osluškivati potrebe naših kupaca kako bismo im nastavili pružati premium iskustvo“, izjavila je Ines Barbir, direktorica Sektora poslovnih aplikacija.

Za korištenje ove usluge potrebno je na pametnom telefonu instalirati besplatnu aplikaciju KEKS Pay. KEKS Pay inače već koristi oko 300.000 ljudi. Kupci mogu platiti račun na vrlo jednostavan način, odnosno skeniranjem QR koda uz pomoć aplikacije, bilo da je riječ o redovnim i samonaplatnim blagajnama u fizičkim prodavaonicama ili prilikom kupnje u Konzumovom webshopu, ističe se u priopćenju kompanije.

Ovu suradnju pozdravlja i Dejan Donev, direktor Sektora digitalnog bankarenja u Erste banci: "KEKS Pay u webshopovima i na prodajnim mjestima omogućava plaćanje samo jednim potezom prsta, bez zamornog prepisivanja podataka s kartice, što korisnici vrlo brzo prihvaćaju. Naše iskustvo pokazalo je da kad jednom kupac plati aplikacijom KEKS Pay, on i ubuduće nastavlja plaćati na isti način. Osim toga, korisnici imaju mogućnost u samoj aplikaciji registrirati ne samo svoje debitne kartice ili račun, već i svoje kreditne kartice, što im omogućava da prilikom plaćanja biraju vrstu plaćanja. Zato vjerujem da će i Konzumovi kupci vrlo brzo prepoznati koristi od aplikacije KEKS Pay kao platne metode.“

Uvođenje plaćanja putem KEKS Paya samo je jedan korak u nizu, Konzum konstantno digitalizira poslovanje. Uz sve brojnije samonaplatne i bezgotovinske blagajne, Konzum je uveo i plaćanje kriptovalutama putem PayCek platforme za procesiranje kriptovaluta na brz, jednostavan i siguran način. Kupci se za bilo koju vrstu plaćanja mogu odlučiti i na samonaplatnim blagajnama, koje su se pokazale vrlo učinkovitima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 06:29