šire poslovanje

Jedna od najvećih domaćih IT tvrtki preuzela Megatrend

U Compingu očekuju i povećanje prihoda od ulaganja koje planiraju, temeljeći poslovanje i dalje na razvoju infrastrukture, integracija i servisa, koji u rastu poslovanja sudjeluju sa oko 25 posto
TOMICH PRODUCTION

Jedna od najvećih domaćih IT tvrtki Comping preuzela je Megatrend poslovna rješenja, čime nastavlja širiti poslovanje s visokotehnološkim rješenjima, a iako je iznos transakcija tajna obje strane u četvrtak ističu zadovoljstvo i očekuju dobre poslovne rezultate tog preuzimanja.

"Preuzimanjem većinskog dijela poslovanja (op.a. oko 90 posto) Megatrend poslovnih rješenja dodatno smo osnažili svoju tržišnu poziciju, posebice u području data centara, poslovne analitike i infrastrukture. S te strane planiramo i data centar u Buzinu u koji ćemo u iduće dvije-tri godine uložiti oko 2 milijuna eura", najavio je predsjednik Uprave Compinga Alojzije Jukić na konferenciji za novinare.

Objasnio je da su u Megatrendu kroz due dilligence pronašli tvrtku koja posluje slično kao i oni, s pametnim ljudima i pažljivo razvijajući rješenja i brend, kao i da su već ostvarili prvu suradnju s nastankom tvrtke Data Target koja ima podatkovni centar, odjel poslovne analitike i infrastrukturni odjel s 20-tak zaposlenih.

"Od Data Targeta samo ove godine očekujemo utjecaj na prihode Compinga od oko 20 milijuna kuna, a time otvaramo i mogućnost za širu ponudu njihovih rješenja u domeni ASAservice platforme te softvera i drugih rješenja. To je i korak ka daljnjem razvoju naše IoT platforme na čemu već radimo neko vrijeme", naglasio je Jukić.

Napominjući kako su u Compingu našli pravog partnera, nakon što su i prije s drugima razgovarali, generalna direktorica Megatrenda Anđelka Strajher kazala je da sada očekuju daljnji rast tvrtke te da je u svemu najvažnije bilo zadržati biznis, klijente i zaposlene, što su i uspjeli.

Ta tvrtka, kako je dodala, posluje više od 30 godina, ima ukupno 40 zaposlenih, i s preostalim poslovnim udjelom nastavlja poslovati pod svojim dosadašnjim imenom.

"Cijelo vrijeme poslujemo pozitivno, pa je tako bilo i u 2020., mada su neki klijenti otišli ili propali, a slično nastavljamo i ove godine. Naši godišnji prihodi se uvijek kreću oko 30 do 35 milijuna kuna i imamo dobit", odgovorila je Strajher na pitanja novinara, dodajući da će se ubuduće u svom poslovanju orijentirati razvoju rješenja umjetne inteligencije, znanosti o podacima i specifičnih softverskih rješenja.

I Jukić je na traženje novinara iznio par podataka o poslovanju Compinga tj. da im se promet za 2020. kretao oko 200 milijuna kuna, da zapošljavaju oko 110 stručnjak, da im je fokus uvijek na profitabilnosti i da svake godine imaju dobit.

Očekuju i povećanje prihoda od ulaganja koje planiraju, temeljeći poslovanje i dalje na razvoju infrastrukture, integracija i servisa, koji u rastu poslovanja sudjeluju sa oko 25 posto.

Comping također na hrvatskom i širem tržištu posluje više od 30 godina, vjerujući, kako je zaključio Jukić, da "tehnologija nije poteškoća kojoj se treba prilagođavati, nego rješenje pomoću kojeg se vizija pretvara u stvarnost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:43